Ttela

Explosion utanför barnfamilj­s hem

- EMMA-KARIN BJÖRK 0520-42 26 13 emma-karin.bjork@ttela.se

NYHETER: Natten till söndag sprängdes en dörr till en lägenhet på Hjortmosse­n. Där bor en familj och nu utreder polisen händelsen som allmänfarl­ig ödeläggels­e.

En eller flera personer ska ha tagit sig in i ett trapphus och sprängt upp dörren till en lägenhet. Ingen kom till skada i explosione­n.

Strax efter midnatt, natten mot söndagen, fick SOS alarm samtal om en misstänkt explosion i Trollhätta­n.

– Det har varit en explosion vid en lägenhetsd­örr, säger jourhavand­e förundersö­kningsleda­re Rickard Lejon som berättar att dörren blev totalförst­örd.

EFTER EXPLOSIONE­N BILDADES en kraftig rök i trappuppgå­ngen.

– Vi kan bara konstatera att det blivit ett stort hål i ytterdörre­n och att det har smällt, säger Andreas Odén, vakthavand­e befäl vid polisen på natten efter händelsen.

Inga personer är drabbade av fysiska skador. I lägenheten bor en barnfamilj.

– De är satta i säkerhet och vi utreder nu om det förelägger något vidare hot mot dem, säger Tobias Land som är jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisen.

PÅ SÖNDAGEN FINNS inga personer som misstänks för brottet som utreds som allmänfarl­ig ödeläggels­e. Polisen har under söndagsför­middagen knackat dörr och hållit förhör med boende i området.

– Vi har pratat med personer och fått informatio­n om en del iakttagels­er men det är inget jag kan gå in på vad det är för något, säger Tobias Land på polisen.

NÄR TTELA ÄR på platsen det avspärrat vid lägenheten och poliser patrullera­r där.

Vad det kan finnas för motiv bakom brottet kan inte polisen svara på söndagen. Inte heller om familjen kunnat säga om de själva vet vad det handlar om.

– Vi jobbar brett just nu och försöker samla in så mycket informatio­n som möjligt, säger Tobias Land

Under söndagen genomförde polisen en teknisk undersökni­ng på plats. Men svaren från den dröjer.

– Vi vill komma i kontakt med personer som kan ha gjort några iakttagels­er och de får gärna höra av sig, säger Tobias Land och hänvisar till polisens nummer 114 14.

”De är satta i säkerhet och vi utreder nu om det förelägger något vidare hot mot dem”

 ??  ??
 ?? Bild: MARIA JOHANSSON ?? POLISUTRED­NING. En teknisk undersökni­ng har gjorts på platsen och polisen har knackat dörr i området.
Bild: MARIA JOHANSSON POLISUTRED­NING. En teknisk undersökni­ng har gjorts på platsen och polisen har knackat dörr i området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden