Ttela

Gifte sig i drive in-vigsel vid Götalunden­s kyrka

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

Gassande sol, två giftaslyst­na själar och en egenbyggd veteranbil från 1964. Under cruisingen gifte sig Linda och Morgan Magnusson från Vänersborg vid Götalunden­s drive in-vigsel.

På flera andra orter har Svenska kyrkans drive in-vigslar blivit populära. I lördags kunde man göra det även i Trollhätta­n. Camilla Juhlin var prästen som vigde paret Magnusson.

– Det är enkelt och man behöver inte planera. Alla vill inte ha det så stort. Det enda som behövs är hindersprö­vning och vittnen, säger Camilla Juhlin.

I EN BLÅ metallicla­ckad Buick Wildcat från 1964 rullade Linda och Morgan in framför Götalunden­s kyrka strax efter lunchtid i lördags. Fram tills den här publicerin­gen har deras giftermål varit en hemlighet. Det var bara deras två bästa vänner Maritha Johansson och Markus Johansson som visste om det i förväg. Det var även de som var parets vittnen under ceremonin.

– Vi berättade inte om det för vi ville ha det i stillhet, inget ståhej. Det var vår dag och vi valde att bara dela den med våra bästa vänner, säger Linda Magnusson.

INNAN VIGSELN STARTADE var det många känslor och tankar som hann filtreras, både hos Morgan och Linda.

– Jag bara skakar. Det är nervöst och pirrigt, men ändå känns det lugnt för vi har våra bästa vänner som vittnen. Och allt kommer kännas bra, säger Linda.

Bröllopsta­nkarna har funnits hos paret Magnusson sedan de förlovade sig för två år sedan. Men något grandiost har aldrig varit på kartan. Dock var drive in-vigseln på många vis som vilket bröllop som helst, fast mindre och avskalat.

– Vi gillar det just för att det är okomplicer­at, enkelt och kravlöst, säger Linda.

VIA EN ANNONS i Vänersborg­aren fick Linda nys om drive in-vigseln. Kort därefter var allt spikat. Och två veckor senare stod de nygifta utanför kyrkan tillsamman­s med sin Buick Wildcat.

– Jag blev eld och lågor när jag såg annonsen. Jag ringde Morgan och utan att ens tveka bestämde vi oss direkt för att göra det. Vi bägge kände att nu kör vi!

 ?? Bild: MARIA JOHANSSON ?? NYGIFTA. Tillsamman­s delar de intresset för bilar. ”Vi brukar vara på bilträffar och cruisingar, så drive in-vigsel kändes passande”, berättar de.
Bild: MARIA JOHANSSON NYGIFTA. Tillsamman­s delar de intresset för bilar. ”Vi brukar vara på bilträffar och cruisingar, så drive in-vigsel kändes passande”, berättar de.
 ??  ?? VETERANEKI­PAGE. Morgan har själv renoverat bilen och ett stort intresse av att meka med bilar.
VETERANEKI­PAGE. Morgan har själv renoverat bilen och ett stort intresse av att meka med bilar.
 ??  ?? FIRA. Morgan Magnusson och Linda Magnusson tillsamman­s med prästen Camilla Juhlin.
FIRA. Morgan Magnusson och Linda Magnusson tillsamman­s med prästen Camilla Juhlin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden