Ttela

Anna-karin undsatte andfamilj i nöd

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

Anna-karin Karlsson var på väg in och handla mat i den lokala matvarubut­iken på Vargön när hon mötte en lite oväntad familj. – De stod på en mur mittemot kundvagnar­na och mamman hade lite svårt att få ner dem, säger hon.

Andmamman befann sig nere på marken och uppe på en upphöjning stod andungarna och försökte komma ner.

– Andbebisar­na hade börjat hoppa ner och de verkade ramla så illa när de försökte ta sig ner och såg ut att göra så ont, så jag tänkte att behövde lite hjälp. Jag ropade om någon kunde hjälpa till och ett par damer kom fram, säger hon och fortsätter.

– Vi lyfte ner alla ungarna på vägen och de var så mjuka och goa att hålla i.

DÄREFTER BÖRJADE ANNA-KARIN

och de undsättand­e damerna att leda ner andfamilje­n mot dammen så att familjen kunde svalka sig den varma majdagen. De var ingen som tyckte att det var konstigt att hjälpa till?

– Nej det var fullständi­gt naturlig att folk anslöt och hjälpte dem ner från upphöjning­en.

ENLIGT ANNA-KARIN KARLSSON tog två av damerna initiativ till att stoppa trafiken på båda sidor av vägen så att andfamilje­n kunde ta sig över och ner i dammen.

Det är inte första gången som Anna-karin Karlsson räddar djur i nöd. En gång räddade hon en Stenknäck som frusit fast med sina fötter i isen på hennes altan. Då fick hon komma till undsättnin­g med ljummet vatten som kunde smälta isen runt klorna på fågeln innan den kunde ge sig iväg.

– DET KÄNNS helt naturligt att inte bara gå förbi. Vi måste ju rädda våra medmännisk­or och meddjur, säger Anna-karin Karlsson.

 ?? Bild: ANNA-KARIN KARLSSON ?? RÄDDADE. dammen. ”Vi måste ju rädda våra medmännisk­or och meddjur”, säger Anna-karin Karlsson som hjälpte andfamilje­n att hålla ihop och komma fram till
Bild: ANNA-KARIN KARLSSON RÄDDADE. dammen. ”Vi måste ju rädda våra medmännisk­or och meddjur”, säger Anna-karin Karlsson som hjälpte andfamilje­n att hålla ihop och komma fram till

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden