Ttela

Sean och Pelle sköt FCT till tung seger

- CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

FC Trollhätta­n är kvar i serieledni­ng efter 2–0 (0–0) borta mot IFK Uddevalla på lördagseft­ermiddagen.

– Så fungerar matematike­n. Vinner vi så är det så, skrattar Fcttränare­n William Lundin efter matchen som hettade till på flera sätt.

Unga IFK Uddevalla har överraskat i serieinled­ningen och bjöd på ett tufft motstånd som fick FCT ur balans i den första halvleken.

– Man ska veta att IFK är ett bra lag och med i toppen av tabellen av en anledning och på det sättet som de försvarade sig så var vi inte bra i första halvleken och det är ovanligt sett till säsongen så här långt, säger Lundin.

Första halvlek blev ett långt ställnings­krig i solgasset där Trollhätta­n med sin större fysik ändå fick ett knappt övertag, men där Uddevallas snabba omställnin­gar också var ett ständigt hot. Det var också en påtagligt grinig första halvlek med tajt försvarssp­el och få målchanser, men desto mer tjafs, sena tacklingar och eftersläng­ar.

BÖRJAN AV DEN andra halvleken blev mer städad och inlednings­vis lika tillknäppt, men matchen skulle öppna upp sig och matchens dittills bästa målchans blev IFK Uddevallas där ett inspel så när hade resulterat

Strax därefter kom också första målet – men på andra sidan planen när Sean Conaboy utnyttjade en miss på mittfältet och pricksköt bollen högt och otagbart i Ifk-målvakten Joakim Anderssons högra kryss.

0–2 kom strax därefter efter en snabb omställnin­g på högerkante­n med inlägg längst marken som möttes av en helt omarkerad Pelle Ödlund.

Inhoppande Tobias Berntsson kunde sedan ha lobbat in 0–3, men Joakim Andersson fick fingrarna på bollen.

– När vi väl vaknade till så var vi bra och vi är bra när vi leder. Då maler vi ner dem. Vi gjorde också några förändring­ar i början av andra halvlek som fungerade bra, säger William Lundin.

EN FÖRÄNDRING VAR att byta in Tobias Berntsson i mitten av den andra halvleken och hans insats prisades extra av Fct-tränaren.

– Ett riktigt bra inhopp. Han kom in och satte fart på vårt spel. IFK Uddevalla–fc Trollhätta­n 0–2 (0–0) Målen: 0–1 (61) Sean Conaboy, 0–2 (63) Pelle Ödlund. Domare: Daniel Särén. Publik: 182.

Jimmy Karlsson, tränare i IFK Uddevalla om matchen:

– Det är små marginaler. FC Trollhätta­n är inget märkvärdig­t lag, men de är tunga, man har inte råd att göra misstag mot dem.och vi måste prestera bättre och våga lite mer när det står 0–0 och inte börja med det när vi ligger under.

Segern var FCT:S sjunde raka i serien och åttonde raka om man räknar med 2-0-segern i DM mot Edet FK.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? INLEDDE MÅLSKYTTET. Sean Conaboy (bilden) spräckte nollan på Kamratgård­en och strax efter fyllde Pelle Ödlund på med 2-0 som också blev slutresult­at.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE INLEDDE MÅLSKYTTET. Sean Conaboy (bilden) spräckte nollan på Kamratgård­en och strax efter fyllde Pelle Ödlund på med 2-0 som också blev slutresult­at.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? NÖJD TRÄNARE. Fct-tränaren William Lundin var naturligtv­ios nöjd efter segern mot IFK Uddevalla och fortsatt serieledni­ng.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE NÖJD TRÄNARE. Fct-tränaren William Lundin var naturligtv­ios nöjd efter segern mot IFK Uddevalla och fortsatt serieledni­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden