Ttela

3CT med Sting tog andra raka vinsten

- STINSEN ANDERSSON

”Tanken med tävlingen är att vi ska nå så många motionärer som möjligt att i trivsam anda tävla och framför allt ha roligt”

Den 19:e årgången av Butlers Triathlon ägde rum med start och mål inne på Arena Älvhögsbor­gs ytterområd­e. Tävlingen ägde rum under en av de varmaste tävlingsda­garna någonsin. Fjolårsvin­narna 3CT med Sting vann sin andra raka seger före fjolårstvå­an Hemköp, Hjortmosse­n.

År 2000 ägde en så kallad provtävlin­g rum med fem deltagande lag, som mest har det ett år varit 94 lag som deltagit. I årets tävling kom 33 lag till start fördelat på olika herr- dam- och mixklasser. Dessutom hade arrangören en så kallad Butlers Light. De tre förstnämnd­a klasserna simmade 300 meter i Arena Älvhögsbor­gs bassäng. Efter sex simlängder á 50 meter skulle lagen cykla 42 kilometer sydväst Trollhätta­n på Hjärtumsvä­gen vid Utby samt runt Öresjö. Tillbaks till Älvhögsbor­g var det dags för deltagarna att ta på sig löparskor och avverka 13 kilometers löpning. Varje lag bestod av fem deltagare.

Lightklass­en hade också simning 300 meter, men lagen som bestod av två deltagare cyklade två mil och sprang sex kilometer. Segrade i lightklass­en gjorde lag 2 snabba, där deltagarna var André Olofsson

MAGNUS ERIKSSON tävlingsle­dare

och Patrick Silversäte­r.

– Tanken med tävlingen är att vi ska nå så många motionärer som möjligt att i trivsam anda tävla och framförall­t ha roligt. Det tycker jag att vi har lyckats med även denna gång trots det väldigt varma vädret ute på vägarna. Det som glädjer oss är att vi har tagit fram klassen Butlers Light, som vi tror kommer att bli en hit under kommande år, säger Magnus Eriksson, tävlingsle­dare. I år deltog åtta lag i lightklass­en.

Segrarna i herrklasse­n var alltså 3CT med Sting, ett lag som bestod av flera elitmotion­ärer som vunnit i olika lag under åren i Butlers Triathlon. Markus Nymark var med i ett segrande lag 2014 med TSOK, därefter har det blivit ytterligar­e fyra vinster. En som vunnit ännu fler gånger är Patric Engström tidigare Johansson. Han vann sin nionde Butlers Triathlon. Kristoffer Jidetoft tog sin sjätte lagseger. För talangen Robert Kallin var det andra segern med 3CT med Sting. Den femte deltagaren, Daniel Thylén blev inkallad kvällen innan tävlingen och tog sin första seger.

3CT med Sting var inför löpningen två minuter före Hemköp Hjortmosse­n, men ett löparstark­t lag var i mål drygt nio minuter före konkurrent­en.

I DAMKLASSEN VANN Sting Cremefylld­a elva minuter före fjolårsseg­raren Träffen Båberg. Team Lack Olle vann mixklassen knappt tio minuter före Butlers lag 1.

 ?? Bild: STINSEN ANDERSSON ?? SEGERLAGET. Herrsegrar­e var 3CT med Sting. Sittande från vänster Kristoffer Jidefelt, Robert Kallin, Markus Nymark, Patric Engström och Daniel Thylén.
Bild: STINSEN ANDERSSON SEGERLAGET. Herrsegrar­e var 3CT med Sting. Sittande från vänster Kristoffer Jidefelt, Robert Kallin, Markus Nymark, Patric Engström och Daniel Thylén.
 ?? Bild: STINSEN ANDERSSON ?? GEMENSKAP. Damlaget Sweggy på väg mot mål. På bilden har de just passerat vägen i närheten av uppfarten till Kopparklin­ten.
Bild: STINSEN ANDERSSON GEMENSKAP. Damlaget Sweggy på väg mot mål. På bilden har de just passerat vägen i närheten av uppfarten till Kopparklin­ten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden