Ttela

Mirjams inhopp gav tre viktiga Sif-poäng

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

Stabila bakåt men uddlösa framåt. Då byttes Mirjam Bader in och serverade ett perfekt inlägg på Annika Möller som nickade in slutresult­atet 1-0 i öppet mål.

Det blev inga tennissiff­ror på Nysätra IP när Skoftebyns IF tog emot Ämterviks FF från Sunne, men publiken kunde i alla fall njuta av solskenet. Trots ett svikande passningss­pel i den första halvleken såg Skoftebyn ändå stabila ut defensivt, och när Ämteviks anfallare Ida Hallstenss­on fick iväg ett kanonskott i den femte minuten var Skofteby-målvakten Sara Olofsson där med en kanonräddn­ing.

Gästerna tog tag i matchen direkt, men Skoftebyn åt sig in i matchen och efter 20 minuter var det hemmalaget som höll i taktpinnen. Men framåt såg det uddlöst ut även om lägen fanns, och hade inte Skoftebyns Viktoria Hummerhiel­m svarat för en makalös brytning när Ämterviks anfallare kom fri hade hennes lag troligen legat under i halvtid.

SKOFTEBYN FORTSATTE ATT styra spelet även i den andra halvleken, men Ämterviks kontringar såg stundtals riktigt farliga ut.

I värmen på Nysätra öppnade spelet upp sig mer ju längre den andra halveken skred, något som tränarna Patrik Thulin och Kajsa Mazolaqi utnyttjade genom att sätta in snabba Mirjam Bader redan i den 54:e matchminut­en.

Något som också skulle ge effekt ganska direkt.

När klockan stod på 73 spelade Skoftebyn-ämtervik 1-0 (0-0) Mål: 1-0 (74) Annika Möller.

Varningar, SIF: Annika Möller, Emma Eriksson.

Ämtervik: -.

Domare: Linus Ekdén.

Publik: 72. minuter dribblade sig Bader förbi på högerkante­n och slungade in ett högt inlägg mot Annika Möller, som enkelt kunde nicka in bollen till 1-0 i öppet mål. Ett resultat som också stod sig matchen ut.

EFTER SLUTSIGNAL­EN SLÖT både publik och hemmalag upp i ett högt jubel. En förlösande seger, menar Mirjam Bader

– Oerhört skönt att vara tillbaka på ett vinnande spår igen efter de senaste resultaten. Den här säsongen har vi startat matcherna ganska trögt, men i dag tycker jag att vi är med från början, säger hon.

Vinsten mot Ämterviks FF innebär att Skoftebyn klättrar till en sjundeplat­s i damernas division 1 Norra Götaland, och har nu åtta poäng efter sju spelade matcher.

?? Bild: GABRIEL ANDERSSON ?? INHOPPARE. Mirjam Bader hoppade in i den 54:e matchminut­en och assisterad­e till 1-0.
Bild: GABRIEL ANDERSSON INHOPPARE. Mirjam Bader hoppade in i den 54:e matchminut­en och assisterad­e till 1-0.