Ttela

Två mål av Aronsson bakom Vfk-seger

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

”Det är de här matcherna vi ska vinna”

Efter två tunga förluster tog Vänersborg­s FK en viktig 3-0-seger borta mot Stenungsun­ds IF. – Jag är jättenöjd, säger Mikael Prodér, tränare i VFK.

STENUNGSUN­D VÄNERSBORG­S FK 0 3

Efter förlust mot Herrestads AIF med 0-5 och sedan mot Lödöse Nygård IK med 1-4 var Vänersborg­s FK i behov av positiva besked. Och det fick man borta mot Stenungsun­d.

REDAN EFTER FYRA minuter kunde Amanda Aronsson ge sitt lag ledningen. Men hon var inte nöjd för det.

Sju minuter senare satte Aronsson sitt andra mål för kvällen.

Det inspirerad­e Wilma Karlsson som sex minuter senare gjorde 3-0 och sedan var matchen avgjord.

– Det är de här matcherna vi ska vinna. Vi gör det stabilt, bra passningar och bra energi. Och Amanda är riktigt bra, säger Mikael Prodér, tränare i VFK.

I ANDRA HALVLEK kämpade Stenungsun­d bra och VFK lyckades inte få in några fler bollar. Men laget kunde räkna hem sin andra seger för säsongen och inkassera tre viktiga poäng i bottenstri­den.

– I andra halvlek stänger vi matchen. De skapar inga chanser alls, utan vi håller i bollen och gör en stabil insats, säger Prodér.