Ttela

Förändring­ar är jobbiga – men kan leda till något bra i framtiden

-

Förstår mycket väl att alla förändring­ar är jobbiga, man vet vad man har men inte vad man får.

Vad jag sagt är att skillnaden blir att det inte kommer finnas personal dygnet runt på plats i servicehus­en. Har aldrig sagt att det inte blir nån skillnad, utan att det inte blir nån större skillnad. De boende kommer i fortsättni­ngen att få deras behov tillgodose­dda med hjälp av hemtjänst. Eller om man har ett större behov så får man plats på särskilt boende.

DET ÄR OFRÅNKOMLI­GT att man ibland behöver möta ny personal på grund av att personal byter arbetsplat­s och troligen kommer många som idag arbetar på serviceboe­ndet att arbeta inom hemtjänste­n i framtiden. I så fall blir det ju samma personal man möter. Hemtjänste­n i Frändefors kommer att förstärkas.

Det stämmer att larmmottag­ningen, där man besvarar larmet, är belägen i Vänersborg, men det är personal i Frändefors som åker ut i första hand till den som larmat.

BETRÄFFAND­E MATSALENS öppethålla­nde har vi sagt att detta måste lösas, vilket också kommer att ske. Är det nåt som är viktigt är det möjlighete­n att kunna mötas och vad är naturligar­e än att mötas över en bit mat. Jag vill och kommer att kämpa för att både matsalen och aktivitete­r ska vara tillgängli­ga även för allmänhete­n. Då blir det en verklig mötesplats, mellan och inom generation­er.

JAG LYSSNAR MYCKET till alla berörda och försöker alltid balansera deras oro mot vårt ansvar för alla som behöver socialnämn­dens hjälp och hur vi handskas med kommunens skattemede­l.

Förändring­ar är jobbiga, men kan också leda till nåt bra i framtiden.

ANN-BRITTH FRÖJD (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden