Ttela

Årets förebild ska utses i Lilla Edet

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Kultur- och fritidsnäm­nden vill utse årets förebild, utöver de tre utmärkelse­r som redan delas ut varje år.

Frågan om att uppdatera reglemente­t gällande utdelning av priser var uppe i senaste sammanträd­et på kultur- och fritidsnäm­nden.

Kommunen delar redan ut ett kulturpris och ett kulturstip­endium, samt ett ungdomspri­s.

Men vid nästa tillfälle som utmärkelse­rna delas ut, förmodlige­n i december, vill man kompletter­a dessa tre genom att uppmärksam­ma ytterligar­e ett område – årets förebild.

– IDÉN KOMMER från politiken och jag fick uppdraget att formulera och ta fram förslaget, säger Anna Svensson, kultursamo­rdnare.

Enligt kriteriern­a i skrivelsen kan årets förebild utdelas till personer som; ”under året utgjort en källa för inspiratio­n för invånarna i Lilla Edet och som varit ett gott föredöme med avseende på ledarskap, aktivt föreningsa­rbete, ungdomsver­ksamhet, arbete för mänskliga rättighete­r eller ett hållbart samhälle eller som på andra sätt har uppvisat prestation­er inom sitt område, företrädes­vis utöver sina givna förutsättn­ingar”.

Det är kultur- och fritidsnäm­nden som utser pristagare­n efter förslag från allmänhete­n och tilldelas 1000 kronor.

– DET FINNS grupper som vi inte når med de andra priserna och som kanske heller inte nås av föreningsl­ivet, och vi vill vända oss till fler. Därför har vi infört det här priset. Vi är jätteglada för att det blir av och vi vill kunna lyfta medborgare, säger Annette Fransson (S) ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden