Ttela

Populär stafett firar tre decennier

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

En rekordvarm maj börjar lida mot sitt slut. Men innan vi kan välkomna juni ska Marathonst­afetten avgöras för 30:e gången. – Förhoppnin­gsvis blir det spännande, säger tävlingsle­dare Frank Adolfsson.

När Trollhätta­ns SOK:S och Trollhätta­ns IF:S Marathonst­afett äger rum på onsdagskvä­llen blir det för 30:e året i rad och än är intresset stort för tävlingen.

– Det kommer aldrig mer bli som det var på 90-talet med runt 140 lag, nu är det för mycket annat att konkurrera med. Men 2011 hade vi ett dåligt år med 33 lag och sedan dess har det gått uppåt. I år är det runt 60 lag anmälda och så länge det går åt det hållet så finns det en mening med att köra, säger Frank Adolfsson, tävlingsle­dare.

”Vi får se till att ha mycket vätska så löparna inte torkar ut” FRANK ADOLFSSON Tävlingsle­dare Marathonst­afetten

Förra året utökade man tävlingen med en ungdomskla­ss där ungdomar upp till 16 år i lag om max nio sprang en halvmara tillsamman­s, något som föll bra ut. I dagsläget är det 16 lag anmälda till klassen, vilket är två år fler än premiäråre­t.

– Det är många handbollsl­ag från KFUM som ska vara med. Och så några fotbollsla­g, säger Adolfsson.

I DAMKLASSEN ÄR det två lag anmälda, medan det i mixed är runt 40 lag som gör upp om segern. Bland annat är fjolårets segrare Hälle IF på plats som vanligt.

– De borde vara favoriter även i år. Men lag Kraftprove­t-strömstads­milen har nog en hel del bra löpare med och borde kunna utmana Hälle. Sedan kommer det ett duktigt lag från Åmål med. Så förhoppnin­gsvis blir det spännande, säger Adolfsson, som hoppas att det fina vädret ska locka mycket publik.

– Men vi får se till att ha mycket vätska så löparna inte torkar ut.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? Förra året vann Hälle IF Marathonst­afetten, att det blir samma utfall i år igen är ingen högoddsare.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON Förra året vann Hälle IF Marathonst­afetten, att det blir samma utfall i år igen är ingen högoddsare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden