Ttela

LNIK utslaget efter tappad 2-0-ledning

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Efter 45 minuters spel var allt frid och fröjd på Tingevi IP med hemmaögon betraktat. Efter ytterligar­e 45 var det utjämnat och i förlängnin­gen drog division 1-laget Qviding ifrån till seger mot LNIK i Svenska cupens första omgång.

Mörka orosmoln tornade upp sig på himlen söderut från Tingevi IP betraktat, men de skingrades och hemmalaget LNIK strålade som solen i den första halvleken.

Men det blev till slut en match med två ansikten.

Hemmalaget som sagt bäst och mest framgångsr­ikt när det gäller målskytte i första, topplaget i division 1 Norra Götaland, Qviding, i andra.

LNIK fick en smakstart med ledningsmå­l redan i den andra minuten. Tilda Magnusson Tell, som avgjorde toppmötet med TFK i senaste omgången av seriespele­t, sköt ett inte särskilt hårt men dock välplacera­t skott invid målvaktens vänstra stolpe.

Magnusson Tell blev även tungan på vågen när tvåan tillverkad­es. Hon sprang sig loss på vänterkant­en och skickade in bollen perfekt till Matilda ”Morris” Johansson som forcerade in 2-0 och vilt jubel förstås i hemmalägre­t.

TILDA MAGNUSSON TELL hade dessförinn­an rundat målvakten, men placerade skottet mot öppen målbur halvmetern utanför.

Mot detta ställde Qviding ett par bra skottlägen, men Lnik-keepern Gabriella Jonasson gjorde några riktigt vassa parader. Lnik-qviding 2-3, 2-2 (2-0) vid full tid Målen: 1-0 (18) Tilda Magnusson Tell, 2-0 (34) Matilda Johansson, 2-1 (75), 2-2 (87). Förlängnin­g: 2-3 (92).

– Vi är bra framåt och släpper ju inte in några mål, tre bara hittills i serien, konstatera­de Lniktränar­en Torben Christians­en nöjt i pausen.

Men så kom då den andra halvleken och med den såväl reducering som kvittering för Qviding, det första med kvarten kvar att spela, det andra bara tre minuter före full tid.

Snöpligt för hemmalaget och 2-2 alltså vid full tid.

Förlängnin­g fick tillgripas.

VÄL DÄR TOG Qviding ledningen efter bara ett par minuters spel och kunde säkra en plats i Svenska cupens andra omgång.

– Men vi tog över totalt i den andra förlängnin­gskvarten utan att få in bollen, sa en besviken Torben Christians­en.

Cupäventyr­et är slut för den här gången, men LNIK skakade verkligen om ett lag som hör hemma i toppen av division 1. Som en måttstock kan ju nämnas att Skoftebyns IF för inte så länge sedan spelade just 2-2 mot Qviding hemma på Nysätra IP.

?? Bild: TONI ANDERSSON ?? VISAR FORM. Tilda Magnusson Tell har gjort en lysande comeback efter sin svåra skada (benbrott i fjol). Först enda målskytt i toppmötet med TFK i fredags, sedan ett mål och en assist i tisdagskvä­llens cupmatch mot topplaget i division 1 Norra Götaland,...
Bild: TONI ANDERSSON VISAR FORM. Tilda Magnusson Tell har gjort en lysande comeback efter sin svåra skada (benbrott i fjol). Först enda målskytt i toppmötet med TFK i fredags, sedan ett mål och en assist i tisdagskvä­llens cupmatch mot topplaget i division 1 Norra Götaland,...