Ttela

Tuff silly season för Hasse & Co i Blåsut

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

”... jag kan idag inte säga att jag kan ta mig an den uppgiften även nästa säsong” ALEXANDER MAYBORN

Bandyspela­re

Bandyns silly season har varit tuff för division 1-gänget Blåsut BK, och flera tunga pjäser har lämnat för spel i allsvenska­n med Gripen Trollhätta­n. – Jag är inte särskilt orolig, men nu får det inte hända så mycket mer, säger lagledaren Hans Peterson.

Förra säsongen inledde Blåsut med att vinna division 1 Västra, och var sedan hårsmånen från att lyckas i kvalet och ta klivet upp i allsvenska­n.

Att vara nära utan att lyckas fullt ut har dock visat sig bli dyrbart, Markus Eriksson, Viktor Källsbäck och Filip Lydén har alla lämnat BBK för Gripen Trollhätta­n.

– Det är startspela­re och tre bra personligh­eter som vi tappat. Lydén var vår bäste spelare förra säsongen, han var en av dem som drev laget, säger Hans Peterson.

Bbk-lagledaren ställer sig också frågan:

– Vart ska vi vända oss, när Gripen kom till oss?

EN DEL AV lösningen kan finnas på nära håll.

– Vi hoppas på ett breddat samarbete med IFK Vänersborg­s J20.

Klar redan nu är Vilhelm Brodin, Sm-finalspela­re för ett par månader sedan, men BBK hoppas således på fler blåvita.

Bröderna Källqvist, Tobias och Fredrik, var stora profiler den senaste säsongen men står båda utan kontrakt.

Här behöver dock Peterson & Co inte vara oroliga, Tobias gör sig till talesperso­n för både sig själv och Fredrik:

– Just nu är det rätt avlägset, men under vinterhalv­året känns det skoj att snöra på sig skridskorn­a igen. Blåsut kan räkna med oss.

NÄR DET GÄLLER ledarsidan har Peterson förhoppnin­gar om att den även nästa säsong ska bestå av kvartetten Alexander Mayborn (tränare), Arvid Walther, Mikael ”Pluto” Svantesson och han själv som lagledare. Men Mayborn är tveksam: – Jag hade ett fantastisk­t roligt år, men jag kan idag inte säga att jag kan ta mig an den uppgiften även nästa säsong. Jag har ett par andra saker att ta ställning, ett par val att göra, och det får ta den tid det tar.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SPELAR VIDARE. Både Fredrik (ovan) och tvillingbr­orsan Tobias Källqvist kommer att spela vidare en säsong till i Blåsut.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SPELAR VIDARE. Både Fredrik (ovan) och tvillingbr­orsan Tobias Källqvist kommer att spela vidare en säsong till i Blåsut.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? INTE BEKYMRAD. Hans Peterson i Blåsut har fått se tunga pjäser lämna klubben för spel i allsvenska­n med Gripen Trollhätta­n.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE INTE BEKYMRAD. Hans Peterson i Blåsut har fått se tunga pjäser lämna klubben för spel i allsvenska­n med Gripen Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden