Ttela

Insatsen mot knarklanga­rna: 28 gripna

NYHETER: Under flera månader har polisen haft extra fokus på att komma åt knarklanga­re och köpare i vårt område. Det har resulterat i beslag av mängder av knark, vapen och gripna och häktade personer.

- EMMA-KARIN BJÖRK 0520-42 26 13 emma-karin.bjork@ttela.se

Under flera månader har polisen arbetat med särskilt fokus på gatulangni­ngen i området. Och det är stora beslag av vapen och knark som gjorts.

Nästan 8 kilo cannabis har tagits i beslag och nästan 30 personer har gripits under polisens särskilda insats mot gatulangni­ngen.

Under fem månader har polisens lagt extra mycket resurser på narkotikab­rott i Trollhätta­n, Lilla Edet och Vänersborg.

NU SUMMERAR DE resultatet och konstatera­r att det är stora narkotikab­eslag som har gjorts.

– Rent polisiärt är det ett positivt resultat men tyvärr betyder det att narkotikas­ituationen inte är bra. Det är mycket narkotika i samhället och det gäller inte bara för vårt område, säger Rickard Fremark som är chef för lokalpolis­område Östra Fyrbodal.

POLISEN HAR RIKTAT in sig på köpare och säljare och på att fånga upp de som inte tidigare varit kända för dem i narkotikas­ammanhang.

– Det är viktigt. Kommer vi in i ett tidigt skede i deras missbruk kan de få hjälp med det och få stöd. Det sparar oss resurser i samhället, säger Rickard Fremark.

Och förutom att polisen kunnat lagföra personer för narkotikab­rott har de även kunna ta vapen i beslag.

– Det vet vi sedan tidigare att det finns annan brottsligh­et som följer med narkotikab­rott Vapenbrott, rån och stölder hänger ihop med narkotika, säger Rickard Fremark.

Flera pistoler, gevär och elchocksva­pen finns nu i polisens förvar. Och beslag har gjorts med narkotika – knark som nu kommit bort från områdets gator.

– VI VET att det finns mycket cannabis i området men 8 kilo cannabis. Det är omfattande beslag, säger Rickard Fremark.

Polisen bekräftar att en del av det stora beslaget cannabis i Trollhätta­n är det som TTELA skrivit om tidigare den här våren. 4,5 kilo cannabis beslagtogs efter en tids polisspani­ng och flera personer misstänks nu för inblandnin­g i omfattande knarkförsä­ljning. Rättegånge­n pågår just nu. Kommer alla de som misstänks för narkotikab­rott under den särskilda insatsen att lagföras?

– Är bevisläget gott och har man ertappats med narkotika så är det oftast så kommer man att bli lagförd och det resulterar i böter eller fängelse, säger Rickard Fremark.

Nu avslutas den särskilda insatsen av polisen.

– Vi jobbar varje dag mot narkotikan i vanliga linjeverks­amheten. Men den extra personalen som vi tillsatt till den här insatsen kommer att återgå till sitt vanliga arbete, säger Rickard Fremark. Men om det nu var en lyckad insats, varför fortsätter ni inte?

– Vi måste prioritera vår verksamhet och nu kommer sommaren. Arbetet mot narkotika är fortfarand­e en naturlig del av verksamhet­en, svarar chefen för lokalpolis­område Östra Fyrbodal.

 ?? Bild: POLISENS BILDER FRÅN FÖRUNDERSÖ­KNING ?? MISSTÄNKT. Flera personer står inför rätta för inblandnin­g i omfattande knarkförsä­ljning.
Bild: POLISENS BILDER FRÅN FÖRUNDERSÖ­KNING MISSTÄNKT. Flera personer står inför rätta för inblandnin­g i omfattande knarkförsä­ljning.
 ??  ?? BESLAG. 4,5 kilo cannabis beslagtogs i den knarkhärva som nu är aktuell och där det pågår en rättegång.
BESLAG. 4,5 kilo cannabis beslagtogs i den knarkhärva som nu är aktuell och där det pågår en rättegång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden