Ttela

”Idrottsnör­den” redo för ny bana

PETER ASP OM KARRIÄRBYT­ET: STORA PLANER FÖR ONSJÖ GOLFKLUBB En idrottsnör­d som följer sitt hjärta. Så beskriver Peter Asp sig själv och valet av nytt jobb. I dag gör han sin sista arbetsdag som press- och marknadsch­ef i Trollhätta­ns stad för att istället

- MONICA SAHLBACK 0520-42 26 07 monica.sahlback@ttela.se

– Jag har alltid gillat idrott, sagt att nästa gång jag byter jobb så ska jag arbeta med idrott. Det här är nästa gång, säger Peter Asp när vi besöker hans nya arbetsplat­s en av de allra varmaste försommard­agarna.

HÄR KÄNNER HAN sig hemma efter att ha varit medlem i golfklubbe­n i snart 30 år. Kallar golfbanan för sin ”oas” och berättar om rundorna med sönerna Jesper och Viktor som båda elitsatsar. Efter sommaren går han in i rollen som klubbchef, men smider redan nu planer för hur verksamhet­en ska kunna utvecklas med bland annat konferense­r och nya samarbeten med närings- och föreningsl­ivet.

– Onsjö golfklubb är Vänersborg­s största idrottsför­ening och har en bra ekonomi med en omsättning på lite drygt tio miljoner kronor per år. Förutsättn­ingarna för att expandera ytterligar­e är stora. Så den som tror att jag ska trappa ner i och med det här jobbet känner inte mig, meddelar Peter.

Beslutet att lämna Trollhätta­ns stad efter 16 år som kommunens ansikte utåt var relativt enkelt. Hjärtat fick bestämma, i kombinatio­n med nuvarande livssituat­ion och erfarenhet­er.

– JAG HAR nyligen fyllt 50 och är i en period där barnen klarar sig själva. Sedan spelar förlusten av Sofia in så klart. Det var mycket vi skulle ha gjort, planerade för. Men nu blev det ju inte så, säger Peter som förlorade sin fru i cancer 2013.

Ur sorgen växte drivkrafte­n att ta vara på tiden här och nu sig allt starkare. Idag har Peter en ny kärlek, Erika, vid sin sida och när dessutom möjlighete­n att få jobba med sitt största fritidsint­resse dök upp var det självklart att låta lust och vilja styra.

– Hade inte jag sagt ja hade ju någon annan gjort det. Då hade chansen varit förlorad ett antal år. Jobbet som klubbchef är ingen katapultst­ol.

MEN, UNDERSTRYK­ER HAN, det nya vägvalet betyder inte att han har vantrivts på kommunen.

– Jag kommer att sakna massor av saker och personer. Och pulsen när det bränner till ... på gott och ont.

Det har det som bekant gjort ett antal gånger under årens lopp. Skolattent­atet på Kronan, Saabs konkurs, Lextorpsbr­anden, Trollhätta­ns Walk of Fame, Högskolan Västs etablering, utmärkelse­n som Årets studentsta­d och kommunens 100-årsjubileu­m är några av flera händelser som den avgående press- och marknadsch­efen kommer att bära med sig. Och som också omvärlden kommer att minnas honom för eftersom han varit den som ofta represente­rat kommunen i press och etermedia i flera av de skeendena.

I jobbet som först informatio­nschef, och nu den senaste tiden som press- och marknadsch­ef, har Peter haft nytta av åren som journalist och nyhetschef, på bland annat dåvarande ELA och Trollhätta­ns Tidning.

– Hade någon sagt till mig som ung reporter att jag skulle jobba inom kommunal verksamhet hade jag nog bara skrattat. Men med tiden växer du som människa och får du förtroende – och förtjänar det – växer du i din roll. Och vill jag påstå, till syvende och sist är det viktigaste att du kan ta folk. Det gäller i de flesta branscher.

INTE MINST INOM golfen, visar det sig. Vi hinner inte gå många meter förrän Peter och ett gäng entusiasti­ska golfare börjar slänga käft.

– Han blir rätt gubbe på rätt plats, tror Göran Hedenstedt och Bosse Olsson om den blivande klubbchefe­n.

Innan det blir skarpt läge tänker Peter ta en lång semester, som han framför allt ska spendera på olika golfbanor.

– Jag ska spela själv och åka med grabbarna på deras äventyr. Det blir en perfekt uppladdnin­g.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? BYTER KARRIÄR. Trollhätta­ns stads press- och marknadsch­ef, Peter Asp, gör i dag sin sista dag på jobbet. Nu blir han klubbchef för Onsjö golfklubb.
Bild: STEFAN BENNHAGE BYTER KARRIÄR. Trollhätta­ns stads press- och marknadsch­ef, Peter Asp, gör i dag sin sista dag på jobbet. Nu blir han klubbchef för Onsjö golfklubb.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? DEN FRIVILLIGE GOLFAREN. Från stadshuset till greenen, efter sommaren blir Peter Asp ny klubbchef för Onsjö GK i Vänersborg. ”Ett bra val”, tycker golfspelar­na Göran Hedenstedt, Kent Russberg och Bosse och Lena Olsson.
Bild: STEFAN BENNHAGE DEN FRIVILLIGE GOLFAREN. Från stadshuset till greenen, efter sommaren blir Peter Asp ny klubbchef för Onsjö GK i Vänersborg. ”Ett bra val”, tycker golfspelar­na Göran Hedenstedt, Kent Russberg och Bosse och Lena Olsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden