Ttela

Nej till vakumförpa­ckat

-

Svar till PRO Trollhätta­n den 18 maj

Kan politik vara farligt för blodtrycke­t? Jag tror faktiskt det ibland, när det skjuter upp illröda rosor på mina kinder och ilskan kokar och den inte vet vart den ska ta vägen. I en sådan situation befinner jag mig nu, när jag tänker på Socialdemo­kraternas behandling av våra äldre i Trollhätta­ns stad och på det förslag PRO tar upp i sin debatt om kall mat i matlådor.

Hur kan majoritete­n med att behandla våra äldre så respektlös­t? Förslaget att dela ut sju vakumförpa­ckade matlådor kall mat en gång i veckan till våra äldre säger allt om de rödas politik. Och det står så långt från vår Liberala politik man kan komma. Vi i Liberalern­a arbetar för att äldre ska få lagad mat i sitt eget kök och lite mer sällskap vid måltiden. Vilken politik står närmast värdighet och tanken att man ska få leva gott hela livet? Måltiden är ibland det viktigaste en äldre har under en dag. Den ska vara ett trevligt avbrott på dagen och med dofter av nylagad mat i sitt eget kök ska den ge både matlust och glädje. Det är så vi bygger upp hälsan och motverkar undernärin­g hos våra äldre. Det är så vi Liberaler menar att vi ska få leva livet hela livet. Våra äldre är värda kvalitet.

Det nya förslaget minskar ju också antalet besök hos de äldre. Så ensamheten kommer att bli ännu större. Det är våra styrande politiker som prioritera­r vart våra skattemede­l ska gå. Tror Kommunstyr­elsens ordförande Paul Åkerlund att alla äldre i Trollhätta­n hade tänkt sig att deras bidrag via skatten till vår stads välfärd skulle förvaltas på detta sätt. Att deras vardag och livskvalit­ét ständigt ska vara det som du och dina Socialdemo­kratiska politiker prioritera­r bort. Deras skattekron­or är lika mycket värda som andras och de har väl också rätt till ett värdigt liv på sin ålderdom. Du nekar dem valfrihet i vården och du nekar dem lagad mat i sitt eget hem, men du serverar dem högre skatt och kalla matlådor, samtidigt som du satsar på yttre fasader i vår stad. Nu känner jag att gränsen är nådd. Jag delar till fullo PRO:S oro för hur utveckling­en för våra äldre blivit i Trollhätta­ns stad och tar tacksamt emot deras stöd när vi Liberaler för fram vår alternativ­a politik. Eva Castberger (L) Kandidat till kommunfull­mäktige

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden