Ttela

”Bomben var kraftfull”

- EMMA-KARIN BJÖRK 0520-42 26 13 emma-karin.bjork@ttela.se

Utredninge­n om explosione­n utanför en dörr i ett trapphus på Hjortmosse­n fortsätter. Polisen konstatera­r att bomben hade kunnat åsamka stora skador om någon stått på andra sidan dörren.

Det var natten till söndag som polisen larmades till en explosion på Hjortmosse­n. En bomb hade exploderat utanför dörren till en lägenhet där en barnfamilj bor.

På onsdagseft­ermiddagen har polisen inte kunnat gripa någon för dådet. Polisen har knackat dörr i området och fler förhör görs kontinuerl­igt. Nu inväntar man svar från den tekniska undersökni­ngen.

– Vi vet inte vad det var för typ av bomb än så länge. Den har ju sprängts så det finns inte så mycket kvar av den, säger Sten-rune Timmerjsö som är chef för polisens grova brottsrote­l.

– Det man kan konstatera är att den var kraftfull och hade någon stått innanför dörren eller kommit i trapphuset hade det kunnat bli stora skador. Bomben var farlig.

”Vi vet inte vad det var för typ av bomb än så länge. Den har ju sprängts så det finns inte så mycket kvar av den”

Fler svar om bomben, till exempel vilken typ av sprängdeg, skulle kunna leda polisen vidare. Att bomben var kraftfull behöver inte betyda att den eller de som gjorde bomben visste vad hen gjorde.

– Det är svårt att säga. Det kan vara så att något blivit fel.

Ingen skadades fysiskt vid explosione­n men enligt Sten-rune Timmersjö sätter en sådan här sak spår.

– De mår inte bra men mer än så tänker jag inte säga.

Något motiv vill inte Sten-rune Timmersjö heller kommentera.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden