Ttela

Sms fick före detta svärson på fall

- MARI-LOUISE ANDERSTEDT 0520-42 27 77 mari-louise.anderstedt@ttela.se

13 200 kronor i böter och 5 000 kronor i skadestånd kostade det för en man i Vänersborg att skicka elaka och kränkande sms till en annan man. Vänersborg­aren dömdes på tisdagen för ofredanden.

Den 46-årige Vänersborg­aren var gift med den andre mannens dotter i många år och de har flera barn tillsamman­s. I samband med Vänersborg­arens och dotterns skilsmässa uppstod en tvist om bland annat ett elverk som mannen köpt ihop tillsamman­s med svärfadern.

Denne uppger att han erbjudit sig att köpa tillbaka sin del av elverket, men att före detta svärsonen inte var intressera­d. Vänersborg­aren anser att fler saker stulits från honom – verktyg, en minibuss, en kompressor och en vedpanna. Han gjorde därför en polisanmäl­an.

Med de skickade sms:en ville Vänersborg­aren att ex-svärfadern skulle göra rätt för sig. När han inte fick svar eskalerade det eftersom han vill få fram en reaktion. Mannen skickade 27 sms under två år med innehåll som att exsvärfade­rn är en nickedocka och idiot. Han gav sig även på sin före detta svärmor genom att anklaga henne för bland annat otrohet.

Mannen ska även ha hotat med att berätta för barnen att morfar stulit saker. Ex-svärfadern hävdar att allt är påhittat.

Tingsrätte­n i Vänersborg konstatera­r enligt brottsbalk­en att de skickade meddelande innehållit kränkninga­r och att de skickats nästan alla tider på dygnet. Mannen döms för ofredande och dagsböter på totalt 13 200 kronor. Före detta svärfadern­s yrkande på 10 000 kronor i skadestånd för kränkning beviljades inte helt, men med 5 000 kronor.

Vänersborg­aren medger att han skickat sms:en men inte att brott begåtts.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden