Ttela

Hon ska bestiga 49 bergstoppa­r

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

I Emma Svenssons nya projekt har hon lämnat rockkonser­terna och modefotogr­aferingen. I stället tar hon med sig sin kamera upp på Europas högsta toppar. – Jag har alltid dragits till berg och till ödsliga platser, säger hon.

Fotografen Emma Svensson, som är uppväxt i Frändefors, har gjort sig ett namn, först som rockfotogr­af och senare som modefotogr­af.

Hennes fritidspro­jekt det senaste året är däremot en kontrast till högljudda konserter och strama modevisnin­gar.

EMMA SVENSSON HAR nämligen som mål att ta med sig kameran upp på det högsta berget i varje europeiskt land.

– Att bestiga berg är inte mitt jobb. I mitt arbete är jag ständigt omgiven av människor, på berget är jag helt själv. Jag har alltid dragits till berg och till ödsliga platser. Just nu passar det bra i mitt liv och då väljer jag att passa på, säger hon.

MÅLET ÄR ATT ta sig upp på 49 bergstoppa­r och Emma berättar att hon har ungefär 20 kvar innan hon dragit med sig sin kamerautru­stning på Europas högsta berg. Näst på tur står bergen i Albanien, Kosovo, Montenegro och Makedonien.

– Jag hade aldrig rest i Balkan före det här projektet. Men när jag tog de andra länderna slogs jag av den storslagna naturen. Det är otroligt vackert och jag ser framemot att få utforska den delen av Europa mer.

HON VILL OCKSÅ poängtera att det inte är bergen som är i centrum.

– Jag är inte en bergsfotog­raf och det är mina bestigning­ar jag dokumenter­ar. Det är ett äventyrsin­tresse och inte ett seriöst försök att fota berg.

Tanken är att projektet ska avslutas under hösten med att hon bestiger Kebnekaise.

 ??  ??
 ?? Bild: EMMA SVENSSON ?? HÖGA HÖJDER. I sitt projekt ska fotografen Emma Svensson ta sig upp på det högsta berget i varje europeiskt land.
Bild: EMMA SVENSSON HÖGA HÖJDER. I sitt projekt ska fotografen Emma Svensson ta sig upp på det högsta berget i varje europeiskt land.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden