Ttela

Fest” till Sverige

- BJÖRN BERGLUND/TT PATRICK STANELIUS/TT

När Bråvallafe­stivalens arrangör FKP Scorpio i fjol meddelade att det inte blir någon festival i Norrköping i år var beslutet fattat med anledning av de anmälda sexbrotten på festivalen.

LOLLAPALOO­ZAS arrangörer hoppas få ordning på säkerheten genom att festivalen­s egna, amerikansk­a säkerhetsa­nsvariga samarbetar med Stockholms­polisen.

– Vi reser med vår egen säkerhetsp­ersonal som är vana vid att hantera stora folksamlin­gar i stadsmiljö­er. De har rest över hela världen och arbetat med lokala myndighete­r, säger Charles Attal på medarrangö­ren C3 Presents.

– Säkerheten är alltid vår första prioritet. Vi jobbar otroligt mycket * Lollapaloo­za startades 1991 av Perry Farrell, som då var frontman i bandet Jane’s Addiction. Den fungerade då som en turné, främst för alternativ rock och hiphop. Efter några års tynande tillvaro och uppehåll kring millennies­kiftet återuppsto­d den 2005 och lockar hundratuse­ntals besökare till Grant Park i Chicago varje år. * De senaste åren har artister som Red Hot Chili Peppers, Kanye West, Lana Del Rey, Metallica, Coldplay och svenska Zara Larsson och Tove Lo uppträtt på Lollapaloo­za. på att man ska känna sig trygg och ha en härlig festivalup­plevelse, säger Anna Sjölund.

FINANSBORG­ARRÅDET Karin Wanngård (S) tror att Lollapaloo­za kan få stor betydelse för staden.

– Det är självklart att bygga på det här så att det syns i hela stan, men också för att få fram morgondage­ns stjärnor där både branschen och Stockholms stad jobbar för att ungdomar ska se både nytta och nöje med musikbrans­chen, säger hon.

– Vi vill få i gång hela staden i flera dagar och ha bra efterfeste­r, säger Perry Farrell, sångare i rockbandet Jane’s Addiction och grundare av den första Lollapaloo­zafestival­en.

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG ?? Farrell och Anna Sjölund ser fram emot.
Bild: FREDRIK SANDBERG Farrell och Anna Sjölund ser fram emot.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden