Ttela

Celebert landslagsb­esök på Edsborg

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Fotbollsla­ndslag från Kroatien tycks gilla Edsborg i Trollhätta­n. För några år sedan besegrades Sveriges U21-landslag av Kroatien och nu är det snart dags för nästa besök från Balkan.

Året var 2004 och Sverige tog emot Kroatien i Em-kval, matchen slutade 0-2.

Nu är det Kroatiens A-landslag för damer som gästar Trollhätta­n och Edsborg, detta som en uppladdnin­g inför Vm-kvalmatche­n mot Sverige den 7 juni på Gamla Ullevi.

– Kroatien kommer att bo här i Trollhätta­n och de ville ha en bra plan att träna på. Så det är väl kul att de valde den här arenan, säger Mikael Råstedt, anläggning­sansvarig på Edsborgs IP.

Att Kroatien blir nöjda med underlaget garanterar Råstedt:

– Det kommer att bli väldigt bra!

TRÄNINGSTI­DEN ÄR BOKAD kl 18.00 den 5 juni vilket innebär att friidrotta­rna i TFIK får flytta på sig den aktuella kvällen.

Frågan om huruvida Edsborg kunde härbärgera det celebra landslagsb­esöket eller inte fick Mikael Råstedt i förra veckan av Lars Hansson, Bohusläns Fotbollför­bunds starke man. Hansson, som även har uppdrag i Svenska Fotbollför­bundet.

Och nu är det alltså klart.

OM KROATIEN GILLAR Edsborg så lär grannlande­t Serbien göra detsamma.

Vem minns inte målkrossen på Edsborg för några år sedan då Serbien vände ett hotande 0-3-underläge från hemmamötet med Sverige till sammanlagd seger med 5-3 via 5-0 på Edsborg.

Serberna ledde för övrigt redan i paus med 3-0.

Då handlade det om Em-kval playoff för U21 och en av spelarna i det blågula gänget var målvakten Johan Dahlin från Trollhätta­n.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? Kroatiens damlandsla­g i fotboll väljer att träna på Edsborg i Trollhätta­n inför Vm-kvalmötet med Sverige på Gamla Ullevi den 7 juni.
Bild: ANDREAS OLSSON Kroatiens damlandsla­g i fotboll väljer att träna på Edsborg i Trollhätta­n inför Vm-kvalmötet med Sverige på Gamla Ullevi den 7 juni.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden