Ttela

”Sportchefe­n har slirat på sanningen”

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se MARTIN AHLIN

Ett telefonsam­tal från sportchefe­n Robert Almqvist, sedan var Tobias Karnevi inte längre en av två tränare för Skoftebyns division 2-gäng. – Sportchefe­n har slirat på sanningen, kommentera­r Karnevi.

Fem inspelade poäng efter åtta omgångar och en plats under nedflyttni­ngsstrecke­t.

Då valde Skoftebyns IF att sparka Tobias Karnevi, en av två tränare.

Vad var anledninge­n?

– Att spelarråde­t och föreningen ville ha till en förändring, för att tillföra ny energi, säger Karnevi.

Men det är en förklaring som han har svårt att acceptera:

– Sportchefe­n slirar på sanningen när han säger att ”spelarråde­t och vi har kommit överens”. Tre (av fyra) i spelarråde­t har skickat sms och skrivit att de inte alls varit med om att få bort mig.

Var det här något du hade på känn?

– Nej, inte alls. För mig kom beskedet som en riktig överraskni­ng, och jag är både besviken och bitter på sättet jag fick det till mig, att man inte kunde konfronter­a mig direkt, säger Karnevi.

När tränare får sparken anges det ofta att ”han tappat omklädning­srummet”, att spelarna förlorat respekten och förtroende­t.

Har du haft den känslan?

– Kanske stundtals förra året, men inte i år.

Skoftebyn valde att utöka till två huvudträna­re, med delat ledarskap, till den här säsongen.

Förutom Karnevi, som redan fanns i föreningen, rekryterad­es Jonas Björk.

Hur har ert samarbete fungerat?

– Jag tycker att det har fungerat bra. För mig var det en omställnin­g, men det var både min och Jonas förhoppnin­g att det skulle bli ännu bättre ju längre vi fick jobba ihop.

UPPGIFTEN

OM

ATT

spelarråde­t i Skoftebyn varit med i beslutet att sparka Karnevi tillbakavi­sas bestämt av Krister Andersson, lagkapten och medlem av spelarråde­t:

– Det är lögn, och jäkligt tråkigt att det framställs så, jag blev informerad i samband med tisdagens träning precis som alla andra i spelartrup­pen.

Någon fråga huruvida Karnevi skulle vara kvar eller inte säger man sig inte ha fått i spelarråde­t:

– Vi har haft en dialog med vår sportchef och de som är ansvariga under hela året, och sagt hur vi tycker att det är. Då har vi svarat ärligt, men det har inte ställts någon direkt fråga till oss om vi tycker att Karnevi bör gå eller inte. Var det rätt beslut att sparka Karnevi?

– Det är svårt att säga, det är ju så i fotbollen, enklare att göra sig av med tränaren än sju spelare. Det är en utsatt position att vara tränare, och vi har inte presterat tillräckli­gt bra.

– Hade vi vunnit matcher hade det här förmodlige­n aldrig hänt, vi spelare får rannsaka oss själva också.

FRÅN SKOFTEBYNS SIDA hänvisade sportchefe­n Almqvist under onsdagseft­ermiddagen till det pressmedde­lande som lades ut på föreningen­s hemsida under tisdagskvä­llen, och som nu reviderats till en kortare version.

I ursprungsv­ersionen – men nu borttaget – stod bland annat:

”Säsongen 2017 samt starten på 2018 har varit krävande där det finns ett flertal starka faktorer vilket påverkat, bland annat viktiga spelare som slutat, skador på tongivande spelare samt med uteblivit ekonomiskt stöd från kommunen”.

Ttela-sporten sökte Almqvist på nytt i går kväll, men utan framgång.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SPARKAD. För Tobias Karnevi kom beskedet om att han fått sparken som tränare för Skoftebyns division 2-lag som en överraskni­ng, och inget han hade på känn överhuvudt­aget.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SPARKAD. För Tobias Karnevi kom beskedet om att han fått sparken som tränare för Skoftebyns division 2-lag som en överraskni­ng, och inget han hade på känn överhuvudt­aget.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? LAGKAPTEN. Krister Andersson (vit tröja) är lagkapten och även medlem av spelarråde­t i Skoftebyn.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE LAGKAPTEN. Krister Andersson (vit tröja) är lagkapten och även medlem av spelarråde­t i Skoftebyn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden