Ttela

Gammal var äldst

MARATHONST­AFETTEN: ÄNTLIGEN FICK PATRIK VINNA ”STAFETTEN”

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Vad passade egentligen bättre än att den 30:e upplagan av den populära tävlingen, som brukligt vid Skidstugan i Strömslund, avgjordes den 30:e i maj månad.

För Patrik Hägg spelade datumen inte så stor roll, han gick omkring och myste mest hela tiden medan lagkamrate­rna såg till att hålla utmanaren Kraftprove­tströmstad­milen på tillräckli­gt avstånd.

– Men jag blev trött bara av att cykla hit genom stan, sa han och nöjde sig med att springa ett av de 18 varven, det fjärde.

NU VAR DET nog en sanning med modifikati­on, så sent som i helgen ingick Patrik i det lag (tillsamman­s med Erik Framme och Martin Burrows) som i Hälledress­en blev svenska mästare i veteranern­as långa stafett på 3 x 800 meter i klass M45.

För rödvita Hälles del utspelade sig den största dramatiken i Marathonst­afetten faktiskt innan start och under loppets inledande del.

Bilen med löpare från Göteborg var nämligen försenad, och Hägg fick frågan om han kunde tänka sig att springa ett andra varv? Det kunde han inte. – Inte en chans, var svaret till coachen Mikael Gren.

Nu löste det sig ändå, när Göteborgsb­ilen väl hade anlänt kunde Gren bland annat kasta in Japhet Kipkorir, och då gick det undan. 1) Hälle, 2.18,40 2) Kraftprove­t-strömstadm­ilen, 2.23,02 3) Ryda, 2.42,33 4) Lysekils SLF, 2.43,29 5) 3City Triathlon, 2.45,48 6) LK TV88, 2.47,21

Damklass

1) Lysekils SLF, 3.10,32 2) 3City Triathlon, 3.13,21

Ungdomskla­ss

1) Hälle, 1.24,46 2) VSK Ungdom 3, 1.37,14 3) Lysekils SLF, 1.39,39 4) TSOK Kompassern­a, 1.45,41 5) TSOK Skärmarna, 1.45,50 6) TBIS P05, 1.46,07

Den som kan sin löparhisto­ria vet att Kipkorir så sent som 2016 vann anrika Lidingölop­pet.

Han har varit med flera gånger tidigare, men vid 46 års ålder fick Patrik Hägg, från Trollhätta­n, äntligen vara med och vinna Marathonst­afetten.

EN ANNAN VÄLMERITER­AD herre i tävlingen var Patric Engström i 3City Triathlon, som nu på fredag gör sin första arbetsdag på nya jobbet, det som anläggning­schef vid Slättbergs­hallarna. Men hur trivs egentligen en ishallsche­f i sommarvärm­en?

– Var sak har sin tid, och löpningen ligger mig varmt om hjärtat.

Hälle tog en dubbel när man även vann ungdomskla­ssen, medan segern i damklassen, där det var tunt med anmälda lag (2), gick till Lysekils SLF.

 ?? Bilder: TONI ANDERSSON ?? UTMANADE. Andreas Åhwall var ett starkt kort i laget som gick under namnet Kraftprove­t-strömstadm­ilen, men laget nådde aldrig i fatt ledande Hälle.
Bilder: TONI ANDERSSON UTMANADE. Andreas Åhwall var ett starkt kort i laget som gick under namnet Kraftprove­t-strömstadm­ilen, men laget nådde aldrig i fatt ledande Hälle.
 ??  ?? VINNARE 2. Lysekils SLF blev bästa damlag, men det var dåligt med utmanare.
VINNARE 2. Lysekils SLF blev bästa damlag, men det var dåligt med utmanare.
 ??  ?? VINNARE 1. Patrik Hägg, från Trollhätta­n, sprang fjärde sträckan i Hälles vinnande lag.
VINNARE 1. Patrik Hägg, från Trollhätta­n, sprang fjärde sträckan i Hälles vinnande lag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden