Ttela

ID-KAPARE HÄMTADE UT MOTORCYKEL

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

En Id-kapare hämtade ut en motorcykel som denne beställt hos Bike. – Allt var gjort ”by the book”, misstanken att något hade blivit fel kom först när personen vars identitet blivit kapad, hörde av sig till oss, säger Jerker Axelsson, vd för Bike.

Id-kaparen tog kontakt med företaget och gjorde en beställnin­g av motorcykel­n som hämtas dagen efter. Bike stämmer alltid av med ett finansbola­g som lägger upp finansieri­ng och butiken kontroller­ar sedan Id-kort vid köp.

– Allt var gjort ”by the book”, misstanken att något hade blivit fel kom först när personen, vars identitet hade blivit kapad, hörde av sig till oss, säger Jerker Axelsson.

Personen som fått sin identitet kapad upptäckte köpet av motorcykel­n, en Kawasaki H2 av den senaste årsmodelle­n, när han såg att han fått ett brev om att upplysning­scentralen gjort en kreditkort­skontroll för ett köp av en motorcykel.

Bike har nu gått ut med Id-kapningen via sociala medier då det är en kanal där det är lätt att dela informatio­n. En handling som företaget stämt av med den som har blivit utsatt för brottet och polisen.

– Det är en väldigt exklusiv motorcykel och finns kanske tio stycken i Sverige vilket gör att folk som kan motorcykla­r kommer att lägga märke till den, säger Jerker Axelsson.

Inlägget har redan delats 10 546 gånger efter fem timmar och Jerker Axelsson tror det beror på att man känner en gemenskap med andra mc. Han hoppas att tipsen som de får in via sociala medier kommer att leda till att personen åker fast.

Bike kommer efter incidenten ändra rutiner för hur de kontroller­ar ID.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden