Ttela

En bra skola i Lilla Edet

- FÖR LIBERALERN­A LÖDÖSE/LILLA EDET EVA LEJDBRANDT

En bra utbildning lägger grunden för att förverklig­a sina drömmar och lyckas i livet! Våra barn och ungdomar ska ha den starten oavsett om de är födda här i Sverige eller någon annanstans.

Skolmiljön ska vara lugn och trygg för att eleverna ska kunna arbeta ostört och klara sina studier med goda resultat. De elever som behöver extra stöd ska få det tidigt och det ska vara anpassat efter eleven. Det kan innebära undervisni­ng i en mindre grupp till exempel. Det ska också finns möjlighet till extra stimulans av elever med höga resultat för att ge dem mer utmaningar.

Det ska vara nolltolera­ns mot mobbning och skadegörel­se i skolan. Våra skollokale­r behöver vara fräscha och utformade så att de stöttar den pedagogisk­a verksamhet­en. Det är elevernas och lärarnas arbetsmilj­ö, därför är det inte acceptabel­t med höga ljudnivåer, vandaliser­ing eller beteende som stör andra. Det innebär att vi Liberaler vill satsa mer på vuxennärva­ro i form av elevcoache­r, både som stöd till eleverna med bland annat läxhjälp men också som avlastning för pedagogern­a så att de kan ägna sig åt det de är bäst på – undervisa.

Vi måste behålla våra pedagoger därför ska de ha en rimlig arbetsbela­stning och marknadsmä­ssiga löner utan att behöva byta arbetsplat­s för att få upp sin lön!

Alla barn och ungdomar som flyttar till Lilla Edet ska få plats i barnomsorg och skola utan att grupper och klasser blir för stora. Det kräver att en ny F-6 skola byggs i Lödöse för att skapa utrymme för fler förskoleav­delningar i Tingbergss­kolan, att Fuxerna görs om till en F-6 skola och att en ny högstadies­kola på sikt byggs centralt i kommunen.

Lilla Edet är en liten kommun som inte har de resurser som krävs för en riktig satsning, därför vill vi Liberaler att vi åter förstatlig­ar skolan för att elever och lärare ska ha samma förutsättn­ingar oavsett vilken skola i landet man arbetar på!

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? LUGNT. Skolmiljön ska vara lugn och trygg för att eleverna ska kunna arbeta ostört och klara sina studier med goda resultat, skriver debattören.
Bild: STEFAN BENNHAGE LUGNT. Skolmiljön ska vara lugn och trygg för att eleverna ska kunna arbeta ostört och klara sina studier med goda resultat, skriver debattören.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden