Ttela

Ta hand om våra äldre!

- OBSERVATÖR­EN

Min far är 88 år gammal. Han bor kvar i sin lägenhet trots att han inte orkar med hushållssy­sslor och ensamheten. Han är inte svårt sjuk, är inte i behov av hjälp med personlig hygien.

Men nu är det så att han bor i Vänersborg kommun, vilket han har gjort sedan sextiotale­t! I Vänersborg kommun utsätter man de svaga i samhället, de som inte vill vara till besvär, de vars röst är som en viskning vilken endast hörs om man har öron mot människan och dennes behov och önskan.

Pappa vill flytta, han ser inte hur. Han läser i den lokala tidningen och skräms över vad som ska hända med honom de sista åren i livet.

Pappa vill bo i en liten lägenhet, ett boende med personal i närhet och med matsal och gemenskap några få steg bort.

Men den möjlighete­n finns inte längre för en människa som pappa. Han är för frisk och klar i sitt huvud för att få ett lugnt, tryggt, glädjerikt och positivt avslut på sina år som pappa, make, arbetare inom vården, skattebeta­lare, musiker och så mycket, mycket mer.

Vad är det för samhälle ni skapar som omöjliggör ett val för äldre människor?

Vad är ni för människor som ger er på de svagaste i samhället utan att skämmas! Jag vill skrika rakt ut i ilska och frustratio­n men inser ju att ni är döva, döva för viskningar och rop.

Till Vänersborg­s kommuns politiker och tjänstemän. Visst är det lätt att fatta beslut över äldre? Visst är det lätt att förstöra det som pappa och hans jämnåriga byggt upp och varit trygga och stolta i att ha åstadkommi­t?

Kan stadens politiker svara och visa vad vi ska rösta på i höst. Eller är ni lika fattiga på förstånd och lyhördhet allihop?

Och ni tjänstemän och politiker som utreder, planerar och lämnar förslag som gör detta mot våra äldre, skäms på er!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden