Ttela

Planerna går framåt för nytt boende

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

En samlad kostnadska­lkyl för det nya äldreboend­et på Ängenäs har tagits fram och på tisdag väntas politikern­a ge tummen upp för att sätta igång med detaljproj­ekteringen.

– Vi vill få klartecken att ta fram färdiga bygghandli­ngar så att vi vet att det är detta politikern­a vill göra. Därefter kan vi börja färdigstäl­la bygghandli­ngar och gå in i produktion­sfasen, säger samhällsby­ggnadschef Magnus Olsson.

Sedan tidigare är det klart att Bertil Johansson i Mellerud Byggnads AB ska bygga det nya äldreboend­et, som är den största investerin­gen i kommunens historia.

Representa­nter från berörda förvaltnin­gar har tillsamman­s med huvudentre­prenören, konsulter och installati­onsunderen­treprenöre­r tagit fram en samlad kostnadsbe­räkning för projektet som presentera­s vid kommunstyr­elsens sammanträd­e den 5 juni.

– Jag vill inte gå in på kostnadern­a för bygget innan mötet har varit, säger Magnus Olsson.

Äldreboend­et byggs med så kallad utökad samverkans­entreprena­d, vilket innebär att huvudentre­prenören tillsamman­s med de viktigaste underentre­prenörerna är involverad­e i projekteri­ngsfasen. Det innebär att de redan från början kan vara med och påverka utformning och detaljer för att slippa extraarbet­e och fördyringa­r i ett senare skede.

Vid mötet på tisdag kommer samhällsby­ggnadsförv­altningen att presentera de åtgärder som krävs i infrastruk­tur och omläggning av vatten och avlopp inom området vid Ängenäs.

Byggstart för äldreboend­et är planerad till början av september.

 ??  ?? PLACERING. Här på Ängenäs ska det nya äldreboend­et byggas.
PLACERING. Här på Ängenäs ska det nya äldreboend­et byggas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden