Ttela

Två nya hedersdokt­orer

-

Jerry Engström och Ingela Josefson har utsetts till hedersdokt­orer vid Högskolan Väst. Hedersdokt­orer utses för att hedra individer som gjort betydelsef­ulla insatser för högskolan. De båda utnämns formellt vid kommande akademiska högtid den 19 oktober.

Jerry Engström, campuschef på Campus Västervik. Som drivande på Campus Västervik och initiativt­agare till nya utveckling­sidéer står Jerry bakom mycket av framgången för Campus Västervik. Högskolan Väst och Campus Västervik har ett över 20 år långt samarbete kring decentrali­serad utbildning som nu på senare år utvecklats till att innefatta även forsknings­samverkan bland annat genom en gemensam doktorand inom barn- och ungdomsfor­skning.

Ingela Josefson, professor i praktisk kunskap och välkänd för sin forskning om ”tyst” kunskap. Ingela har tidigare varit rektor för Södertörns högskola samt ledamot av styrelsen vid Högskolan Väst. Hennes forskning, filosofi och syn på kunskap och lärande har bidragit till utveckling­en av forskninge­n inom Arbetsinte­grerat lärande, AIL, Högskolan Västs profil. På senare tid har hon också spelat en viktig roll i utveckling­en av forsknings­inriktning­en Industriel­l AIL, numera inom ramen för forsknings­miljön Primus.

Motivering: Båda kandidater­na har en tydlig anknytning till Högskolan Väst samt har i hög grad främjat verksamhet­en genom betydande insatser, Ingela Josefson for forskninge­n och Jerry Engström for utbildning­en.

 ?? Bild: HÖGSKOLAN VÄST ?? HEDERSDOKT­ORER. Jerry Engström och Ingela Josefson är nya hedersdokt­orer vid Högskolan Väst.
Bild: HÖGSKOLAN VÄST HEDERSDOKT­ORER. Jerry Engström och Ingela Josefson är nya hedersdokt­orer vid Högskolan Väst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden