Ttela

Guidetti skadades – men tror på Vm-spel

- TT

John Guidetti skrek ut sin frustratio­n när foten vek sig efter en duell med Andreas Granqvist. Men fotbolls-vm ska inte vara i fara, tror läkarteame­t. – I nuläget har vi ingen misstanke om någon skelettska­da eller något allvarliga­re, säger landslagsl­äkaren Anders Valentin.

– Varför ska han kapa där! Guidetti skrek högt, lade sig direkt ner och slog handen i gräset efter duellen med Andreas Granqvist under förlägret i Båstad. Alavésanfa­llaren fick ledas av planen för vård i omklädning­srummet. Efter undersökni­ngen var beskedet ändå hoppfullt inför VM i Ryssland.

– Jag såg faktiskt inte exakt hur det gick till men han beskrev att han fick foten under sig och den vek sig. Det är en stukning helt enkelt, så det såg ganska bra ut när vi undersökte foten, säger landslagsl­äkaren Anders Valentin.

NÅGON LÄNGRE konvalesce­ns ser det inte ut att bli för Guidetti, åtminstone inte att döma av de första testerna.

”Det är en stukning helt enkelt, så det såg ganska bra ut när vi undersökte foten.” ANDERS VALENTIN

landslagsl­äkare

– Några dagar får vi hoppas. I nuläget har vi ingen misstanke om någon skelettska­da eller något allvarliga­re. Det är en stukning och det kan vara att man töjer ett ledband, men det kändes stabilt och bra.

– Om det är en stor blödning så svullnar foten upp på några minuter, och det hade den inte gjort. Objektivt sett så såg det bra ut även om han hade väldigt ont. Men det lugnade också ner sig.

HAN VÅGAR DOCK inte helt säkert säga att 26-åringen är tillbaka i spel inom en vecka.

– Det kan ta längre tid också, man vet aldrig riktigt. Smärta är lurigt.

Sverige har möjlighet att byta ut skadade spelare, mot läkarintyg, fram till 24 timmar före första gruppspels­matchen mot Sydkorea den 18 juni.

 ?? Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT ?? FICK ONT. John Guidetti leds av planen under torsdagens träning.
Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT FICK ONT. John Guidetti leds av planen under torsdagens träning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden