Ttela

Jonas Björk gav Ljungskile nobben

- JOEL HANSSON

Ljungskile vill ha en tränare som assisterar Erik Lund och Aleksandar Kitic. Men enligt uppgifter till Bohuslänin­gen tackade klubbens förstaval – Jonas Björk – nej till jobbet.

I nästan exakt en månad har Lsk-spelarna Aleksandar Kitic och Erik Lund även haft uppdraget som tränare.

Men när båda nyckelspel­arna har startat för Ljungskile har det inte funnits någon uttalad matchcoach på bänken. Det har inte heller funnits någon tränare med huvudansva­ret under träningarn­a.

Enligt flera uppgiftslä­mnare till Bohuslänin­gen ska tränarförf­rågan ha gått till Skoftebyns herrlagstr­änare, Jonas Björk, som i fjol var akademians­varig i LSK.

Han själv bekräftar att uppgiftern­a stämmer medan Ljungskile lägger locket på.

– Jag har inga kommentare­r om Jonas Björk. Det enda jag kan säga är att vi tittar över en så bra tränarlösn­ing som möjligt inom våra ekonomiska ramar, säger Bosse Wålemark, ordförande i LSK:S fotbolluts­kott.

38-årige Jonas Björk menar att han fått en tränarförf­rågan från Ljungskile, men att tajmingen är fel eftersom han inte skulle få ihop det med fotboll, familj och jobb. Därför tackade han nej.

– Alla som känner mig vet att jag är grönvit i själen. När jag började som tränare för tio år sedan var mitt mål att en dag vara delaktig kring LSK:S a-lag. Det är fortfarand­e min ambition, men tidpunkten var inte rätt den här gången, säger Jonas Björk.

Fram tills i tisdags delade Jonas Björk tränaransv­aret för Skoftebyn. Trollhätte­klubben meddelade då att de brutit kontraktet med hans kollega Tobias Karnevi.jonas Björk blir därför ensam huvudträna­re i division 2-klubben.

 ?? Bild: ERIK WEIEFORS ?? GRÖN OCH VIT. Jonas Björk tränade LSK:S U19-lag förra säsongen.
Bild: ERIK WEIEFORS GRÖN OCH VIT. Jonas Björk tränade LSK:S U19-lag förra säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden