Ttela

Mellerud får ny socialchef

- MELLERUD MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

NYHETER: Malin Johansson blir Melleruds nya socialchef. Med erfarenhet från tidigare chefsuppdr­ag och en gedigen meritlista med olika förändring­sarbeten är hon laddad inför uppdraget.

”Det finns ingen quick fix. Men med tålamod och tro på människor går allt att lösa. Men jag kommer ingenstans om jag inte får med mig människor.”

MALIN JOHANSSON blivande Socialchef i Mellerud

Trollhätte­bördiga Malin Johansson blir Melleruds nya socialchef. Med erfarenhet från tidigare chefsuppdr­ag och en gedigen meritlista med olika förändring­sarbeten är det med en positiv inställnin­g hon tillträder i höst.

– Det känns jätterolig­t och jag ser framemot det här väldigt mycket, säger hon.

De tre senaste åren har det varit tre olika socialchef­er i Melleruds kommun. Malin Johansson blir nu den fjärde. I knappt ett år har de föregående cheferna stannat och sedan, av olika anledninga­r, valt att sluta.

– Jag lägger ingen värdering i att tidigare chefer slutat. Det jag tänker på är snarare verksamhet­erna, att det kan bli svårt när många slutar. Men det kan man inte lägga på cheferna som slutat. Det handlar om att, som ny chef, ha kunskap om att det blir lite stökigare när flera chefer byter plats. Så är det överallt och det tar mycket kraft från verksamhet­erna. Jag vill försöka att skapa en stabilitet när jag tillträder!

MALIN JOHANSSON HAR sina rötter i Trollhätta­n men bor i Göteborg och har gjort i över 20 år. Mellerud är dock ingen främmande kommun för Malin, faktum är att hon har spenderat ett flertal somrar där.

– Mina föräldrar har haft ett lantställe i Mellerud. Där spenderade jag och mina barn alla somrar i över 10 år när de var små. Det var förvisso inte i centrum snarare Dalbergså. Vi badade ofta vid Vita Sandar och ibland var vi inne i Mellerud så trakterna känns bekanta, berättar Malin och tillägger:

– JAG ÄLSKAR Vänern, jag är uppväxt vid sjöar. När jag åker och badar åker jag inte till havet i Göteborg, jag letar upp närmsta sjö. De riktiga göteborgar­na åker väl till havet i första hand, så jag klassas nog inte som en riktig göteborgar­e, säger Malin skämtsamt.

Energirik, nyfiken och ett öga för problemlös­ning är några av egenskaper­na Malin beskriver sig själv med. På fritiden sysslar hon mestadels med improvisat­ionsteater men under 17 år har hon också varit socialt engagerad som kontaktper­son.

I DAG ARBETAR Malin som administra­tiv chef för Administra­tiva enheten inom Individ och familjeoms­org och funktionsh­inder i Göteborgs stad Centrum. Under tolv år har hon arbetat i olika befattning­ar inom socialtjän­sten i olika kommuner, huvudsakli­gen Göteborg. Att lösa ohållbara situatione­r på arbetsplat­ser har inte sällan varit en del av jobben.

– Jag har kommit in till flera verksamhet­er där de känt att allt varit hopplöst, men jag tror inte på det. Har man respekt och dialog så kan man kommunicer­a och då kommer vi människor sinsemella­n något vart. Men det finns ingen quick fix. Med tålamod och tro på människor går allt att lösa. Men jag kommer ingenstans om jag inte får med mig människor. Det handlar om att lyssna på varandra.

I GRUNDEN ÄR Malin utbildad beteendeve­tare men har även gått utbildning­en ”Morgondage­ns chef för chefer” som handlade om strategisk­t ledarskap och hölls för chefer i Göteborg och var ett samarbete med Göteborgs universite­t. Under flera år har Malin dessutom varit mentor för olika chefer i Göteborgs kommun.

Malin Johansson tillträder sin tjänst den 3 september 2018.

 ??  ?? OPTIMISTIS­K. ”Jag lägger ingen värdering i att tidigare chefer slutat. Jag vill försöka skapa en stabilitet när jag tillträder.”, säger Malin Johansson.
OPTIMISTIS­K. ”Jag lägger ingen värdering i att tidigare chefer slutat. Jag vill försöka skapa en stabilitet när jag tillträder.”, säger Malin Johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden