Ttela

Knivman stoppades av polis

- VÄNERSBORG LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

Polisen skickade in insatsstyr­kan på Restad gård för att stoppa en vansinnig knivman som hade barrikader­at sig på sitt rum. Först efter att man fick kastat in två distraktio­nsgranater och skjutit mannen med elchockvap­en gav han upp.

Nu åtalas en man i 35-årsåldern misstänkt för grovt olaga hot och hot mot tjänsteman.

Det var den 17 maj som en man enligt åtalet ska ha tagit sig in i några grannars rum på asylboende­t och skrikit åt dem, viftat med en kniv och ”varit helt galen”. De försökte ta betäckning och sedan lugna ner honom. Då vände mannen på klacken och sprang ut igen.

De tre som hade blivit hotade gick och sa till några vakter på boendet, som då gick för att kontroller­a den hotfulle mannen. Mannen ska då ha gjort nya utfall mot en väktare med kniven, så att de sprang därifrån.

POLIS TILLKALLAD­ES OCH när man insåg att mannen var så pass uppjagad att man inte skulle kunna avväpna honom så lätt tillkallad­e man insatsstyr­kan och spärrade av stora delar av området. Vid det laget hade mannen barrikader­at sig i sin lägenhet.

Först efter att polisen kastat in två så kallade distraktio­nsgranater genom fönstret och sedan skjutit honom med elchockvap­en i samband med inbrytning fick man lugnat mannen, talat honom till rätta och lyckades gripa honom.

Han greps och anhölls senare av åklagare och nu har mannen alltså åtalats för grovt olaga hot och hot mot tjänsteman. Mannen förnekar brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden