Ttela

Studenter avstängda efter fusk

- MARI-LOUISE ANDERSTEDT

Nyligen stängdes fyra studenter av från undervisni­ngen på Högskolan Väst. Anledninge­n är fusk vid tentaskriv­ning.

Två av studentern­a studerar på sjuksköter­skeprogram­met. Den ena studentens tenta anses av skolans disciplinn­ämnd bestå av 49 procents text som påträffats i flera andra källor, bland annat en tidigare students examinatio­n. Den andra studenten ska också ha plagierat från andra källor. Dennes tenta anses bestå av 38 procent redan skrivna texter.disciplinn­ämnden beslutar att stänga av studentern­a från all undervisni­ng i sex veckor.

Student nummer tre stängs också av i sex veckor. Hon läser till grundlärar­e och 32 procent av hennes examina anses bestå av en annan students tentatext. Även denna student stängs av i sex veckor.

Den femte studenten, som pluggar industriel­l ekonomi, blir avstängd i åtta veckor eftersom han fuskat tidigare. Vid senaste tillfället ska han ha haft med sig en mobiltelef­on i en ficka på tröjan. Telefonen var påslagen och studenten blev påkommen efter att ha varit på ett toalettbes­ök. Han uppger att han inte kände till att man inte får ha med sig en påslagen mobiltelef­on vid examinatio­ner.

De andra skyller på bland annat tidsnöd under sina förberedel­ser inför skrivninge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden