Ttela

Fängelse för grova kränkninga­r mot sambo

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

Den 30-årige mannen ska under en längre tid ha kränkt och varit våldsam mot sin sambo. Nu har Vänersborg­s tingsrätt dömt honom till ett års fängelse för grov kvinnofrid­skränkning och olaga hot.

Den upprepade fysiska och psykiska misshandel­n, som bland annat bestått av knivhot, att han ska ha hotat våldta henne, dragit av henne underkläde­r, smetat sitt eget blod i ansiktet på henne och urinerat på henne, pågick enligt åklagaren mellan juli 2016 och mars 2018.

I domen räknas inte mindre än nio tillfällen upp när dessa händelser ska ha inträffat.

Han ska också ha hotat sambons mor att hon skulle våldtas och även hotat ytterligar­e en person med orden ”du kommer att få ångra det här” och ”du ska få se”, eftersom 30-åringen ansåg att den andre mannen hade lagt sig i privata saker han inte hade att göra med.

TINGSRÄTTE­N ANSER ATT kvinnans berättelse är trovärdig och att det rört sig om upprepade kränkninga­r mot henne och därför ska han dömas för grov kvinnofrid­skränkning och olaga hot i två fall till ett års fängelse. Mannen frikändes dock från misstankar­na om övergrepp i rättssak.

30-ÅRINGEN YRKAS OCKSÅ betala skadestånd till sambon med sammanlagt 73 500 kronor. Till kvinnans mor ska han enligt domen betala skadestånd på 5 000 kronor. Samma belopp ska han betala till den andre mannen som hotades.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden