Ttela

Västerland­a öppnar för comeback i seriespel

- MARTIN AHLIN

Under 2000-talet har Västerland­a GOIF ömsom försvunnit, ömsom återvänt. Och nu diskuteras återigen möjlighete­n till en comeback. – Flera har ringt och frågat, säger Oscar Lundin, lagets senaste tränare.

Västerland­a är en anrik förening i sådan mån att den grundades redan 1939. Man hade också ett representa­tionslag i seriespel ända fram till 1990-talets början, men de följande två decenniern­a blev ryckigare.

2013 togs det senaste beslutet att låta klubben vila, på obestämd tid.

Sedan dess har det gjorts några halvambiti­ösa försök att komma igång igen, men utan framgång.

– Styrelsen har väl inte varit jättesugen på att dra igång det för det ligger ju rätt mycket jobb bakom det. Dessutom ska pengar in. Förra gången vågade de inte chansa, säger Oscar Lundin som coachade laget tillsamman­s med Christer Sundström senast det begav sig.

Västerland­a-spelarna har samtidigt hållit kontakten med varandra och när man, via Facebook, undersökte intresset för en internmatc­h den 16 juni så var gensvaret positivt.

I DAGSLÄGET HAR ungefär 25 spelare anmält sig och många har undrat om Västerland­a ska uppstå på nytt.

– Ja, flera stycken har ringt och frågat eller skickat meddelande­n. ”Ska ni dra igång nu? Det hade varit roligt om det blev något!” Men jag vet inte själv om jag har den motivation­en, jag vet ju hur mycket jobb det är. Oscar Lundin utvecklar: – Det svåra brukar ju inte vara att få folk att spela, utan att få dem att engagera sig runtom – vara med i styrelsen, hjälpa till runt laget. Nu för tiden ska man helst bara komma och spela.

SAMTIDIGT HAR HAN också märkt hur flera klubbar i området – dock inte alla – har drabbats av viss spelarbris­t. Ett problem är skillnaden i ambition i de lägre serierna, menar Lundin.

– I division 6 finns det några lag, som Wargön, Lödöse Nygård och något lag till, som har möjlighet att träna tre, fyra gånger i veckan. Deras spelartrup­per innehåller 30 man, medan de sämre lagen i sexan är kompisgäng som träffas max en gång i veckan. Hur roligt är det att spela i lag som förlorar nästan varje match?

Å ANDRA SIDAN klappar hjärtat för moderklubb­en, vilket kanske talar för att man gör ett nytt försök så småningom.

– Jag har spelat i flera andra klubbar, men i Västerland­a hade jag den absolut bästa fotbollsti­den någonsin, konstatera­r Oscar Lundin. Fotnot: Oscar Lundin spelar till vardags i Hjärtum.

 ?? Bild: WILLE SCHNORRENB­ERGER ?? för föreningen. Västerland­a GOIF syns här i en match från 2002, efter en av flera comebacker. Nu diskuteras återigen en möjlig comeback i seriesyste­met
Bild: WILLE SCHNORRENB­ERGER för föreningen. Västerland­a GOIF syns här i en match från 2002, efter en av flera comebacker. Nu diskuteras återigen en möjlig comeback i seriesyste­met

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden