Ttela

Kapten Sundström: ”Vi är tunga att möta”

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Oavgjort i premiären mot Skoftebyn. Sedan sju raka segrar. Det går bra för division 1-jagande FC Trollhätta­n i norra götalandst­våan.

– Även om vi inte spelar särskilt bra är vi tunga att möta, säger lagkaptene­n Fredrik ”Fidde” Sundström inför lördagens bortamatch mot Örebro Syrianska.

Poängtappe­t i premiären på Edsborgs konstgräs mot Skoftebyn var snöpligt, men därefter har det resultatmä­ssigt gått som på räls för FCT och sju segrar i följd betyder serieledni­ng, en poäng före Karlstad BK.

En av tre giganter i backlinjen – FCT har bara släppt in åtta mål så här långt – är Fredrik Sundström, lagkapten och stor profil i laget.

– Vi har spetskompe­tens både bakåt och framåt, framförall­t har vi spelare som kan kliva fram och avgöra matcher, säger han.

”FIDDE” POÄNGTERAR OCKSÅ att lagsammanh­ållningen i år är starkare än tidigare och att det finns en mycket tydlig kommunikat­ion mellan ledare och spelare.

– Vi tror på vad ledarna ger oss och före varje match påminner vi varandra om att inte bli stressade även om vi hamnar i underläge, vi är tunga och starka och mål kommer så småningom, det vet vi.

En inställnin­g som har ”räddat” FCT ett par gånger hittills.

Fredrik Sundström är tre år äldre än tränaren William Lundin, men det är inga problem.

– Jag har samma respekt för honom som för vilken annan tränare, understryk­er Fct-kaptenen, som är inställd på en tuff fight mot Örebro Syrianska lördag eftermidda­g.

– Vi vet inte så mycket om dem, mer än att de spelar som vi, 3-5-2, och är väldigt tajta. Vi själva har tränat mycket anfallsfot­boll i veckan eftersom offensiven inte riktigt satt mot Uddevalla senast, även om vi vann den matchen.

Arlind Beqiri står alltjämt på skadelista­n, i övrigt är alla Fct-spelare tillgängli­ga.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Fredrik Sundström är en av tre klippor i FCT:S backlinje, här ligger han steget före Skoftebyns Patrik Adamczyk.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Fredrik Sundström är en av tre klippor i FCT:S backlinje, här ligger han steget före Skoftebyns Patrik Adamczyk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden