Ttela

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Jackpot på Mantorp, inga klockrena spikförsla­g och upplagt för bra utdelning.

Jag chansspika­r Broadway Appolo och Snowstorm Hanover, ja det må bära eller brista ...

På de flesta håll är det tummen ner för Snowstorm Hanover, trots att 4-åringen har överlägset mest med pengar, närmare 5,6 miljoner, och häftiga meriter från USA.

Ja, jag läste att till och med tränaren Stefan Melander ligger lågt eller vad sägs om hans påståenden; riktigt besvärlig herre, vi får i första hand inrikta oss på att han sköter sig och vi ligger lågt angående chanser. Distansen är ju ett frågetecke­n men eventuellt kan det bli barfota denna gång.

Snacka om avslag i ”Tarzans” kommentar i Guiden, men Stefan har legat lågt förr för att sedan bara sitta bakom en säker vinnare.

Och, det där med barfota känns ju som ett plus. Snowstorm Hanover tränar också starkt, så varför inte sticka ut hakan och singelstre­cka i Ina Scots Ära.

Broadway Appolo i spets

Johan Unterstein­er har i Broadway Appolo en bra sexåring som är på väg upp i gulddivisi­onen.

Om det varit 1640 meter hade det varit en klockren bank då Broadway Appolo är snabb ut och garanterat spetsar. Nu är det 2140 och tufft motstånd, så frågan är om han håller ledningen hela vägen. Jag hoppas det.

Klart synd om Åby ...

Efter allt kaos på Solvalla har klanen kring Bold Eagle beslutat att inte starta i Åbys Stora Pris den 11 augusti. Synd, mycket synd.

Solvalla får ta på sig en tredjedel av strulet inför starten av första heatet i Elitloppet. Startperso­nalen visade ingen bollkänsla alls, ja det har de inte visat på flera år så vem är förvånad egentligen ...?

Franck Nivard stod för för resten av all kaos, alltså två tredjedela­r. Han var inte på rätt ställe med Bold Eagle vid minst två tillfällen och det påverkade givetvis hästen och även starten.

Jag fick den känslan av att luften gick ur Elitloppet redan innan starten av första heatet, ja många fokuserade på allt det här strulet, sedan på Bold Eagles galopp och inte på själva finalen.

I övrigt; ja, nu skulle det sitta skönt med sju rätt!

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden