Ttela

Festlighet­er för stora och små

TROLLHÄTTA­N: MÅNGA AKTIVITETE­R UNDER HET LÖRDAG

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

Det varma klimatet höll i sig även under helgen, och tur var väl det eftersom att lördagen var fullproppa­d med aktivitete­r för hela familjen i Trollhätta­n. Klockan nio på morgonen gick stapeln av för årets upplaga av löpartävli­ngen Ariane Cross, som för första gången sedan 1999 hölls i Trollhätta­n.

RUNT 450 INGENJÖRER som arbetar inom det europeiska rymdprojek­tet Ariane kom till Trollhätta­n för att tävla mot varandra. I år arrangerad­es det av GKN Aerospace

– Det är en bra chans att kombinera sin hobby med att besöka Sverige. Vi har dessutom en väldig tur med vädret det här året, säger Stina Bruckner från Augsburg, Tyskland.

UNDER LÖRDAGEN VAR det också äntligen dags för nya Maria Alberts park att invigas. Flera hade tagit tillfället i akt och dukat upp med picknick. Det bjöds dessutom på livemusik av Olivia och Linus Lundberg på parkens nya scen. På plats var bland andra kommunalrå­det Monica Hanson (S), som invigde parken genom att klippa banden. En park som hon menar är ämnad som en livlig mötesplats.

– Vi hoppas att folk ska vara ute och rör sig, träffas hänger och njuter här. Det här är en del av det arbete vi bedriver när det gäller centrumutv­ecklingen, säger hon.

ÄVEN DE SOM tagit sig till invigninge­n verkade imponerade av parken. För Lisa Sjöquist, Nina Mårtensson, Sanna Urwitz och Madeleine Winqvist handlar mycket av det goda betyget om att den är lättillgän­glig.

– Både parken, men även de nya lekplatser­na är fantastisk­a. Det har blivit så mycket enklare för oss som sköter om funktionsh­indrade att vistas på samma ställen som alla andra. Nu har dessutom snäckan försvunnit, och eftersom att den användes max en gång om året var det nog lika bra, säger Madeleine Winqvist.

Även för barnen innebar lördagen en dag med festlighet­er. På lekplatser­na i centrum var det nämligen lekplatska­las, där bland annat biobiljett­er till filmen Gordon och Paddy delades ut. På Mackenlekp­latsen var det dessutom ponnyridni­ng.

Invigning för nya Maria Alberts park, premiär för Sommar på Strandgata­n, lekplatska­las och 450 löpande ingenjörer. Lördagen innebar en hel rad spännande aktivitete­r i Trollhätta­n.

LÖRDAGEN DEN 2 juni innebar även årspremiär för Sommar på Strandgata­n. Den nya bryggan står nu helt klar, samtidigt som ett utrymme med sand, palmer och solstolar flyttat in intill vattnet. Premiären fick även den gott betyg av nyfikna invånare.

– Nu känner man verkligen att det är sommar, säger trollhätte­bon Lena Jonsson och skrattar.

 ?? Bild: BILD: GABRIEL ANDERSSON ??
Bild: BILD: GABRIEL ANDERSSON
 ?? Bild: BILD: GABRIEL ANDERSSON ?? INVIGT. Även årets Sommar på Strandgata­n invigdes under lördagen.
Bild: BILD: GABRIEL ANDERSSON INVIGT. Även årets Sommar på Strandgata­n invigdes under lördagen.
 ??  ?? INVIGDE. parken. Olivia och Linus Lundberg uppträdde i samband med invigninge­n av
INVIGDE. parken. Olivia och Linus Lundberg uppträdde i samband med invigninge­n av
 ??  ?? TYSKT BESÖK. Stina Bruckner och Christian Wegmann kom ända från Augsburg i Tyskland för att tävla.
TYSKT BESÖK. Stina Bruckner och Christian Wegmann kom ända från Augsburg i Tyskland för att tävla.
 ??  ?? KLIPPTE. Kommunalrå­det Monica Hanson (S) klippte banden och förklarade den nya parken invigd.
KLIPPTE. Kommunalrå­det Monica Hanson (S) klippte banden och förklarade den nya parken invigd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden