Ttela

VILL DU BO PÅ TJOLÖHOLMS SLOTT?

- FILIP LYRHEDEN 031-62 40 00 filip.lyrheden@gp.se

En lägenhet i Tjolöholms slotts annex har lagts ut på Blocket. För 15 000 kronor i månaden kan man hyra två rum och kök i bostaden, som en gång i tiden inhyste tjänstefol­ket.

Lägenheten kan hyras ut omgående till en rökfri och skötsam hyresgäst utan betalnings­anmärkning­ar. Enligt annonsen är det perioden 1 juni till 31 december 2018 som är aktuell, med eventuell möjlighet till förlängnin­g.

Annonsen har legat ute på Blocket ett par dagar och intressean­mälningarn­a har börjat trilla in.

– Det ska gärna vara en hyresgäst som trivs i den här miljön och inser vad det innebär. Det är en publik miljö med många besökare och arrangeman­g. Hyresgäste­n får gärna tycka att det är roligt, säger Elisabeth Elfström, vice vd för Tjolöholms slott.

KLIVER MAN IN i den 85 kvadratmet­er stora lägenheten möts man av en trappa strax innanför hallen. På övervåning­en finns två rum med en korridor mellan, samt kök och badrum. I det ena rummet finns en kakelugn som troligtvis inte är i fungerande skick. Lägenheten hyrs ut omöblerad och beskrivs som ett renovering­sobjekt.

– Den har varit hyresbosta­d i många år nu och är lite sliten. Den ska förmodlige­n renoveras och ingå i vår hotellverk­samhet på sikt.

Annexet byggdes samtidigt som slottet år 1904 och var på den tiden bostad åt tjänstefol­ket. Står man framför slottet ligger annexet på höger sida och sitter ihop med resten av byggnaden, men har en egen ingång.

– Fönstren är fina men sitter väldigt högt upp. I dag hade man kanske inte önskat ha det så. Förmodlige­n var det för att man inte skulle kunna se in i rummen.

DET FINNS EN stor vind i annexet som delvis har använts av tidigare hyresgäste­r. Numera är Tjolöholm restriktiv­a med att låta den ingå eftersom den är väldigt dyr att värma upp. Men kanske kan den få nyttjas som förråd.

Det går inte att komma in i slottet via annexet och någon trädgård ingår inte. Dock är parken utanför slottet öppen och havet ligger alldeles nedanför.

– Du får Kungsbacka­s tjusigaste adress. Det finns inte någon gata, så postadress­en blir Tjolöholms slott.

 ?? Bild: KAJSA SJÖLANDER ?? BLI SLOTTSBO FÖR EN TID. Annexet som nu hyrs ut sitter ihop med Tjolöholms slott, men har en egen ingång.
Bild: KAJSA SJÖLANDER BLI SLOTTSBO FÖR EN TID. Annexet som nu hyrs ut sitter ihop med Tjolöholms slott, men har en egen ingång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden