Ttela

Skoftebyn föll knappt mot topplag

- 0520-42 26 TONI ANDERSSON 44 toni.andersson@ttela.se FOTBOLL: DIV 1 N GÖTALAND

FOTBOLL: Skoftebyns IF:S damer gjorde en stark insats borta mot topplaget Rävåsen, med fick ändå ge sig med 1-2.

Tabelltvåa­n Rävåsens IK hade gjort 24 mål och bara släppt in ett inför hemmamötet med Skoftebyns IF. Efter detsamma har Karlskogal­aget släppt in dubbelt så många mål, men också gjort 26. Sålunda vann topplaget med minsta möjliga marginal, 2-1 (0-0).

– Jag tycker att vi var värda poäng i dag och jag hatar verkligen att säga det, men det här var en hedersam förlust, menar Skoftebyns tränare Patrik Thulin

Division 1-mötet på Kilsta IP hade en klar favorit på förhand, nämligen hemmalaget Rävåsens IK. Inte så konstigt kanske eftersom man öppnat seriespele­t med sex segrar och en oavgjord och den makalösa målskillna­den 24-1. Men Skoftebyn bet ifrån bra. Riktigt bra. – Vi hade som mål att hålla matchen levande inför den andra halvleken och det skulle vi göra med en stark defensiv. De har naturligtv­is mycket mera boll än oss, men det var ju meningen, säger Patrik Thulin.

Lagen hade varsitt jätteläge före pausen – Emma Eriksson i Skoftebyn brände bland annat ett friläge.

Till den andra halvleken kastade Patrik Thulin in Mirjam Bader som brottas med sina knäproblem och genast blev det fart och tyngd i Sifoffensi­ven.

Det var bara det att Rävåsen tidigt i den andra halvleken gjorde både 1-0 och 2-0.

– Båda efter att vi tappat markeringe­n på bortre stolpen, och att vi inte satte press på den som slog inläggen.

Men Skoftebyn lät sig inte nedslås, och med Mirjan Bader i frontlinje­n hände grejer.

Först sköt Jessica Backman helt fri utanför, sedan var det Baders tur att solo inte skjuta bättre än att hemmamålva­kten kunde rädda.

– Vi måste göra mål på såna chanser, konstatera­r Patrik Thulin.

Med några minuter kvar på Kilsta IP hittade till slut Linn Hägg rätt när hon nickade in en hörnvarian­t. Men Skoftebyn lyckades inte skapa någon riktigt het målchans för kvittering under den korta tid som återstod av matchen.

– Det här var inte rättvist, vi var med i matchen i 90 minuter och värda poäng i dag, hävdar Patrik Thulin, som valde att plussa Viktoria Hummerhiel­m, gigant i försvaret, Annika Möller och Anna Johansson.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? MÅLNICKARE. Linn Hägg hittade rätt med huvudet efter en hörnvarian­t i slutminute­rna på Kilsta IP, men det hjälpte föga. Topplaget Rävåsens IK vann division 1-mötet med 2-1.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE MÅLNICKARE. Linn Hägg hittade rätt med huvudet efter en hörnvarian­t i slutminute­rna på Kilsta IP, men det hjälpte föga. Topplaget Rävåsens IK vann division 1-mötet med 2-1.