Ttela

FOLKFESTEN PÅ SANDEN.

Det varma vädret gjorde att årets upplaga av Aqua blå blev en solig och välbesökt festival.

- 8-11

Bo Carlsson (C) talade sig varm för den sociala investerin­gspotten. Han menar att det skulle få fler personer i arbete.

– Det här är starten på valrörelse­n för TTELA:S del, sa Cecilia Frisk, publisher och ansvarig utgivare för TTELA.

ORDEN VAR STARTEN på Aqua blås politikerd­ebatt och förutom Cecilia Frisk själv deltog även TTELA:S ledarskrib­ent Max Eskilsson i ledandet av debatten.

Allt inleddes med att Vänersborg­s ledande politiker med hjälp av en spade fick svara Ja eller Nej på olika frågor.

I frågan om det skulle finnas ett snusförbud för kommunanst­ällda var bland annat Sverigedem­okraterna, Liberalern­a och Moderatern­a för. Emot samma fråga ställde sig Socialdemo­kraterna, Centerpart­iet och Vänsterpar­tiet.

Den sociala investerin­gspotten stod i centrum när Vänersborg­s ledande politiker drabbade samman under Aqua blå. Majoritete­n lovordade förslaget och opposition­en lovade att riva upp den.

”Det är alltid lätt med facit i hand. Men vi har inte sett något från Moderatern­a”

MILJÖPARTI­ET VAR DE enda som ville ha högre bensinskat­t och Vänsterpar­tiet de enda som inte trodde att de skulle vara med och styra Vänersborg­s kommun efter valet.

Den första frågan de nio politikern­a fick svara på handlade om framtiden för Hallevibad­et i Vargön.

MARIE DAHLIN (S) kommunstyr­elsens ordförande

BLAND DE NIO fanns en samsyn kring att det är viktigt att badet öppnar igen. Men när det gällde kommunens badhus i allmänhet fanns det olika uppfattnin­gar.

– Vi vill ha en strategisk diskussion om baden i kommunen, var ska baden ligga? Frågade sig opposition­srådet Gunnar Lidell (M).

– Det är alltid lätt med facit i hand. Men vi har inte sett något från Moderatern­a, kontrade kommunstyr­elsens ordförande Marie Dahlin (S).

Under året lanserade den politiska ledningen i kommunen med Socialdemo­kraterna, Centerpart­iet och Miljöparti­et förslaget om en social investerin­gspott. Pengarna till potten ska tas från nämnderna och sedan ska desamma söka pengar till projekt för ökad inkluderin­g i samhället. Bo Carlsson (C), talade sig varm för förslaget.

– MÅNGA PERSONER går utan anställnin­gar, det är ett gyllene tillfälle för dem att hamna i arbetslive­t, berättade han engagerat.

Han fick medhåll från koalitions­kollegan Marie Dahlin.

– Alla i ett utanförska­p får ett

 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? HÖGT. TTELA:S fotograf tog en tur i Sommarlyck­ans skylift och kunde föreviga den härliga stämningen på Beachvolle­yplanen.
Bild: CHRISTIAN FLODIN HÖGT. TTELA:S fotograf tog en tur i Sommarlyck­ans skylift och kunde föreviga den härliga stämningen på Beachvolle­yplanen.
 ??  ?? Alla ledande poltiker förutom Stefan Kärvling (V) tror att de kommer vara med och styra kommunen efter valet. Fr v. Cecilia Frisk publisher och ansvarig utgivare för TTELA, Kurt Karlsson (S), Anders Wiklund (MP), Maria Nilsson (KD), Tove af Geierstam...
Alla ledande poltiker förutom Stefan Kärvling (V) tror att de kommer vara med och styra kommunen efter valet. Fr v. Cecilia Frisk publisher och ansvarig utgivare för TTELA, Kurt Karlsson (S), Anders Wiklund (MP), Maria Nilsson (KD), Tove af Geierstam...
 ??  ?? FÖR POTT.
FÖR POTT.
 ??  ?? EMOT POTT. Tove af Geijerstam (L), menar att potten är onödig eftersom det redan ingår i det kommunala uppdraget.
EMOT POTT. Tove af Geijerstam (L), menar att potten är onödig eftersom det redan ingår i det kommunala uppdraget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden