Ttela

Saade lockade till skönsång

- ALICE ERIKSSON 0520-42 26 00 alice.eriksson@ttela.se

Det var ett enat svar från de glada festivalbe­sökarna som TTELA:S utsände reporter talade med under kvällen - en av Aqua Blås stora höjdpunkte­r var utan tvekan Eric Saade.

Från Sandens stora scen hördes hög allsång när solen gick ned över Vänersborg under lördagen. En strålande solig dag toppades med att Eric Saade bjöd in till allsång tillsamman­s med festivalba­ndet Wedgies.

I väntan på rock- och schlageral­lsången möter TTELA Henrik och Diana Mändlo tillsamman­s med Emilia Gustafsson, där de strax innan evenemange­ts början hittat en bra sittplats med god utsikt. Diana berättar vad som lockade sällskapet till stora scenen:

– Eric Saade. Jag visste faktiskt inte om att han skulle uppträda idag. Jag fick höra det för en timma sedan och då bestämde vi oss för att komma hit.

NÄR WEDGIES GÅR på scen värmer de upp publiken med Journeys odödliga rockballad ”Don’t stop believin’” och klassiska sommarhits från bland annat Gyllene tider, men efter att Saade kliver upp på scenen kryper åskådarna närmre inpå och en rungande applåd går genom publiken.

Även Jenny och Jan Andersson var glada festivalbe­sökare. De berättar att en stor del av dagen hade spenderats på Aqua Blå och toppas nu med allsång.

– Det har varit supervarmt idag, säger Jenny och berättar om vad som lockade dem till att spendera slutet av dagen vid stora scenen:

– Vi ser frame mot Eric Saade och Wedgies! De är ett väldigt bra band. YTTERLIGAR­E EN PERSON som inte kunde låta bli att kommentera vädret var Saade själv som på scenen utbrast: ”Jag har aldrig kommentera­t vädret, men det är skitvarmt”.

Stämningen var på topp och evenemange­t lockade publik från alla åldrar. I publikhave­t står även Johan Magnusson Lidholm tillsamman­s med Holly och Laura 10 år. De bor i Vänersborg och berättar att de precis kommit till Aqua Blå för kvällen för att se ”Manboy”-stjärnan Eric Saade som periodvis varit en favoritart­ist för Laura och Holly.

– Aqua Blå är en av sommarens höjdpunkte­r här i Vänersborg. Det händer ju inte så mycket här annars, säger Johan med glimten i ögat.

 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? POPULÄR. Onekligen var Eric Saade en av Aqua Blås stora dragplåste­r.
Bild: CHRISTIAN FLODIN POPULÄR. Onekligen var Eric Saade en av Aqua Blås stora dragplåste­r.
 ??  ?? NÖJDA. Jenny och Jan Andersson hade spenderat dagen på Aqua Blå och toppade kvällen vid Stora scenen.
NÖJDA. Jenny och Jan Andersson hade spenderat dagen på Aqua Blå och toppade kvällen vid Stora scenen.
 ??  ?? ALLSÅNG. Det var en publik i alla åldrar som kom för att sjunga med Saade.
ALLSÅNG. Det var en publik i alla åldrar som kom för att sjunga med Saade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden