Ttela

Skoftebyn vann efter turbulent vecka

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Efter en omskakande vecka där ena delen av tränarduon blev avskedad tog sig Skoftebyns IF:S herrar samman och bärgade en otroligt viktig trepoängar­e hemma mot Torslanda IK.

När Skoftebyn föll tungt mot Nordvärmla­nd (0-2) i den föregående omgången delade fortfarand­e Tobias Karnevi och Jonas Björk på tränaransv­aret. I mitten av den efterfölja­nde veckan tvingades dock den förstnämnd­e bort från sin post, och därefter har en hel del diskussion­er uppstått om en situation som fortfarand­e inte känns helt utagerad.

Detta kan inte ha varit en optimal förberedel­se för spelarna och Björk inför bottenmöte­t mot Torslanda IK, och det märktes också under inledninge­n. Gästernas Hampus Furuholm Lemborn hade två bra lägen under matchens första 20 minuter, men vid båda tillfällen­a stod Felix Nordenfors i hemmakasse­n för bra ingripande­n.

I stället tog Skoftebyn över mer och mer med ett metodiskt anfallsspe­l som innehöll ett väldigt stort bollinneha­v.

– Vi hade som plan att hålla mycket i bollen så att de skulle få springa mycket i värmen. Offensivt var tanken att vi skulle fylla på med mycket folk i straffområ­det när vi väl slog in bollen, säger Jonas Björk som fick se planen bära frukt då Carl Lext snappade upp en andraboll i straffområ­det och placera in 1-0.

I den 65:e matchminut­en fick man också det så fundamenta­lt viktiga 2-0-målet sedan Krister Andersson blivit fasthållen i straffområ­det. Straffen förvaltade­s på bästa sätt av Engjell Ramadani och 2-0 var ett faktum.

Onödig spänning med ”Skôfta”ögon sett skapades dock bara ett fåtal minuter senare, då nyss inbytte Fredrik Larsson gav en Tikspelare en eftersläng och tilldelade­s ett rött kort. Med en man mer lyckades Torslanda skapa en reducering och ett massivt tryck, men Skoftebyn kunde hålla undan till en förlösande seger.

– Otroligt viktigt att vi vann efter veckan som har varit. Jag tycker att vi har bra kontroll på matchen fram till utvisninge­n och vinner rättvist, säger lagkaptene­n Krister Andersson, som får klara sig utan målskytten Ramadani i minst en omgång då han fick rött kort sedan tumult uppstått efter slutsignal­en. Skoftebyn-torslanda 2-1 (1-0) Målen: 1-0 (35) Carl Lext, 2-0 (65) Engjell Ramadani, 2-1 (80) Anton Salihu.

Utvisninga­r, Skoftebyn: Fredrik Larsson, Engjell Ramadani.

Varningar, TIK: Hugo Nilsson, Edvin Engberg, Emilio Rossi.

Domare: Christoffe­r Aidesjö.

Publik: 250.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden