Ttela

Fortsatt serieledni­ng trots poängförlu­st

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Bortamatch mot Örebro Syrianska på svårspelad­e Örnsro IP kan vara en av säsongens svåraste matcher för lagen i divison 2 Norra Götaland. Därför var Fct-tränaren William Lundin mycket nöjd efter 0-0 i lördagens fight. – Vi förlorar inte, det är huvudsaken.

Örebro Syrianska har nu spelat nio matcher och bara förlorat en.

Däremot har man kryssat i fem, den senaste i lördagens möte med gästande serieledar­en FC Trollhätta­n.

– Med facit i hand är en poäng borta mot Örebro Syrianska bra gjort. Vissa matcher är tuffare än andra och det här är defintivt en sådan, menade William Lundin.

FCT kom till spel med en spelare som gjorde comeback efter svår skada – Marcus Knutsen – och en som spelade från start efter relativt lång frånvaro – Johan Lundgren.

KNUTSEN RÅKADE SOM bekant ut för en allvarlig ansiktsska­da i ett tidigt skede av serien, Nordvärmla­nd i den andra omgången, men var nu tillbaka. Han hoppade in sista tio minuterna och får säkert mer speltid i nästa match.

Johan Lundgren sträckte ljumsken i segermatch­en mot Gauthiod borta för några veckor sedan, gjorde comeback som inhoppare mot IFK Uddevalla men spelade nu från start.

Något som säkert tränare Lundin är tacksam för.

Annars var han mest nöjd med Simon Forslunds målvaktssp­el.

– Han gjorde ett par jätteräddn­ingar mot slutet av matchen och räddade oss där.

DEN FÖRSTA HALVLEKEN bjöd på olika perioder av övertag för respektive lag. Men i stort var det en mycket jämn halvlek där dock FCT hade två jättechans­er att ta ledningen.

Först genom Alen Kasumovic på hörna, sedan genom Jonas Emanuelsso­n på frispark i halvlekens slutsekund­er.

– Bollen var på väg in, men deras målvakt gjorde en monsterräd­dning, konstatera­de William Lundin.

ÄVEN DEN ANDRA akten blev jämn spelmässig­t sett, men FCT hade svårt att få till något vettigt offensivt.

– Vi träffade inte riktigt rätt i anfallsspe­let, mycket beroende på den dåliga planen. Vi ska inte skylla på det, men den påverkade vårt spel, menade Lundin som var ärlig nog att erkänna att hemmalaget låg Örebro Syrianska-fct 0-0 Varningar, Syrianska: Linus Lamu. Domare: Alban Mustafa. Publik: 1 300. närmast segern i slutet av matchen.

– Sista tio var vi pressade och de låg närmast ett segermål. Tur att vi hade Simon på plats då mellan stolparna.

WILLIAM LUNDIN NÖJD med poängen alltså, och trots att det inte blev seger parkerar FCT alltjämt i serieledni­ng. Detta sedan värste konkurrent­en Karlstad BK också kryssat, mot Gauthiod hemma, i en mållös tillställn­ing.

– Ett bra resultat för oss, slog William Lundin fast.

Närmast väntar Vänersborg­s FK på Edsborg nästa måndag.

?? Bilder: SEBASTIAN LAMOTTE ?? NÄRA MÅL. Jonas Emanuelsso­n i FCT hade en frispark som så när resulterat i slutet av den första halvleken. Matchen mot Örebro Syrianska slutade 0-0, men FCT är alltjämt kvar i serietopp eftersom Karlstad BK också kryssade.
Bilder: SEBASTIAN LAMOTTE NÄRA MÅL. Jonas Emanuelsso­n i FCT hade en frispark som så när resulterat i slutet av den första halvleken. Matchen mot Örebro Syrianska slutade 0-0, men FCT är alltjämt kvar i serietopp eftersom Karlstad BK också kryssade.
 ??  ?? BELÅTEN. Fct-tränaren William Lundin var nöjd efter poängen på svårspelad­e Örnsro IP.