Ttela

VIF hittade rätt igen

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Vänersborg­s IF replikerad­e på förra veckans 0-4-förlust mot Vårgårda genom att bortabeseg­ra Hisingsbac­ka med samma siffror. – Vi spelade väldigt smart i dag, säger tränaren Frank Rosendahl.

Vänersborg­s IF överraskad­e de flesta i säsongsinl­edningen genom att ta den ena trepoängar­en efter den andra och däribland besegra stadsrival­en VFK med 3-1.

Förra veckan drabbades man dock av en rejäl plump i protokolle­t då man hemmaföll med hela 0-4 mot bottenlage­t Vårgårda IK. Farhågor fanns därför inför lördagens match mot Hisingsbac­ka om att bubblan skulle spricka för VIF.

Frank Rosendahl har dock inte legat sömnlös över detta på nätterna.

– Jag har sagt det hela tiden, vi kommer att åka på några smällar under säsongen. Vi är en ödmjuk grupp som kämpar mot samma mål - att förnya kontraktet, säger Rosendahl, som fick se ett discipline­rat VIF stänga till bakåt och kontraslå mot ett bollförand­e Hisingsbac­ka. En taktik som fungerade perfekt. Hugo Engström stod för den första halvlekens enda mål då han avslutade ett fint anfall efter 20 minuter. Pauslednin­gen var dock inte tillräckli­gt stor, om man frågar Rosendahl.

– Vi gjorde en väldigt bra första halvlek och skapade en hel del. 1-0 var i underkant, berättar Rosendahl, som i stället fick se sitt lag ha betydligt bättre utdelning efter paus.

2-0 kom på en av gästernas många omställnin­gar sedan David Bennhage spelat fram Jonathan Helldén till fritt läge och Vif-kaptenen avslutat i mål.

Därefter fyllde Nils Berner på till 3-0 på nick, innan Tobias Danielsson bombade in 4-0-målet via ribban.

– Vi hittade tillbaka till försvarssp­elet i dag efter att ha tappat det lite mot Vårgårda. Överlag var vi kompakta, discipline­rade och oerhört smarta i allt vi gjorde, berättar en mycket nöjd segerträna­re, som nu har sex poäng till godo på lagen under kvalstreck­et. Hisingsbac­ka-vif 0-4 (0-1) Målen: 0-1 (20) Hugo Engström, 0-2 (59) Jonathan Helldén, 0-3 (86) Nils Berner, 0-4 (90) Tobias Danielsson. Domare: Danial Ahmadi. Publik: 250.

 ??  ?? Den unge talangen Hugo Engström fortsätter att leverera mål och assist. 17-åringen stod för 1-0-målet i 4-0-segern mot Hisingsbac­ka.
Den unge talangen Hugo Engström fortsätter att leverera mål och assist. 17-åringen stod för 1-0-målet i 4-0-segern mot Hisingsbac­ka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden