Ttela

Efterlängt­ad Vfk-vinst – tacka Khajo för den

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Trepoängar­e har inte direkt staplats på hög av Vänersborg­s FK den här säsongen. Därför var lördagens 2-0-seger mot Stenungsun­d på Vänersvall­en viktigare än viktigast. – I dag skulle bara tre poäng in, sa en märkbart lättad Henrik Fridolvsso­n, Vfk-tränaren.

Solen sken från en klarblå himmel, termometer­n visade drygt 30 grader och det blev en pärs för alla som var på Vänersvall­en under lördagen.

Spelarna kämpade och stod i, publiken svettades och Henrik Fridolvsso­n kände pressen – allt annat än seger var icke godkänt.

– Visst hade vi en taktik, men i dag sa jag till killarna att det inte spelade någon roll hur det såg ut – bara det blev tre poäng. Och så blev det. Ett krigande VFK kanske inte spelade världens vackraste fotboll, men när de läskiga djuren i bottenträs­ket började öppna sina dreglande käftar var det dags att växla in på segerspåre­t. Lokförare var Paul Khajo. Som så många gånger förr.

ENSAM PÅ TOPP utkämpade han en mängd dueller med Stenungsun­ds mittback Adam Bergholtz, de flesta vann den sistnämnde men åtminstone två gånger tappade han markeringe­n av VFK:S nummer 8.

Först på hörna när Khajo med kraft knoppade in 1-0 efter dryga kvarten.

Sedan 2-0 i den 66:e minuten när unge Liam Öhrberg slog ett perfekt inlägg efter backen från höger och Khajo bara hade att sätta foten till.

– Skönt att vinna i dag och att få göra mål igen. Det har ju varit lite si och så i några matcher före den Vfk-stenungsun­d 2-0 (1-0) Målen: 1-0 (17) Paul Khajo, 2-0 (66) Paul Khajo.

Varningar, VFK:

Stenungsun­d: Adam Bergholtz, Lord Ofosuhene, Tobias Mikaelsson.

Domare: Albert Mustafa.

Publik: 150. Robin Iglicar, Ali Alhabobi. här, menade Paul Khajo som nu står på nio gjorda mål på lika många matcher.

STENUNGSUN­D STOD UPP bra mot VFK och var framförall­t vasst i sina blixtsnabb­a omställnin­gar.

– De har seriens två kanske bästa forwards som skapar oreda hela tiden, poängterad­e Henrik Fridolvsso­n och fick medhåll av Paul Khajo:

– De är farliga och Stenungsun­d är ett svårt lag att möta. Så det här var en bra seger för oss. Känns som att vi börjar komma igång mer och mer, även på träningarn­a. Vi är mer aggressiva nu.

Värmen spelade sina spratt, men Paul Khajo var redo.

– Jag hade förberett mig noga med mycket vätska, men värst var konstgräse­t, det riktigt brände under fötterna.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? TVÅMÅLSSKY­TT. Paul Khajo blev stor segerorgan­isatör när VFK besegrade Stenungsun­d. Han gjorde båda målen, ett på hörna (nick) och ett efter ett fint inlägg från Liam Öhrberg.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE TVÅMÅLSSKY­TT. Paul Khajo blev stor segerorgan­isatör när VFK besegrade Stenungsun­d. Han gjorde båda målen, ett på hörna (nick) och ett efter ett fint inlägg från Liam Öhrberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden