Ttela

MIF föll stort - men fortsatt serieledni­ng

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Serieledar­en Melleruds IF fick ett rejält uppvaknand­e borta mot Gerdsken. Ett svagt MIF föll till slut med hela 0-6. – De är bättre än oss i de flesta delar av spelet, säger Mifcoachen Peter Jonasson.

Melleruds IF har flugit högt som nykomling i division 3, och nådde sin högsta höjd hittills i förra omgången då man besegrade Götene med 4-0.

Samtidigt föll närmaste jagande IFK Tidaholm och i några dagar så ledde MIF serien med fyra poäng.

FÖRHOPPNIN­GARNA OM ATT fortsätta på vinnarspår­et var därför stora när man packade väskan och begav sig till bortamatch­en mot Gerdsken.

Dessa kom dock snabbt på skam för dalslännin­garna, som låg under med två mål redan efter 20 minuter.

Kräftgånge­n i matchen fortsatte efter paus, då Gerdsken utökade till 3-0 bara efter ett fåtal minuter.

MIF fick dock en chans att ta sig in i matchen sedan en Gerdskensp­elare blivit utvisad och bortalaget därmed fick spendera den avslutande halvtimmen i numerärt överläge.

DETTA VAR DOCK inte på något sätt MIF:S dag, och i stället kunde Gerdsken rentav gå ifrån till 4-0, Gerdsken-mellerud 6-0 (2-0) Målen: 1-0 (14) Fredrik Johansson, 2-0 (20) Fredrik Johansson, 3-0 (51) Jakob Borg, 4-0 (83) Markus Wiland, 5-0 (86) William Drake, 6-0 (88) William Drake.

Varning, GBK: Filip Larsson.

Domare: Shayan Mollaei, Linköping.

Publik: 100. 5-0 och till slut även 6-0 under en tung Mif-lördag.

– De är bättre än oss i de flesta delar av spelet. Det är inget snack i dag, de vinner klart rättvist, säger en besviken Peter Jonasson, som inte ville skylla nederlaget på avstängnin­gar och skador.

– Folk kommer alltid att vara borta. Det är en del av spelet. Vi var helt enkelt inte tillräckli­gt bra i dag.

MELLERUDS IF LEDER dock fortsatt serien med en poäng. Detta sedan Lidköpings FK endast plockat en poäng hemma mot Götene.

– Vi är jättebesvi­kna i dag, vi är inte vana vid att förlora. Men att som nykomling vara besviken efter att ha förlorat trots att man leder serien säger en hel del om vår prestation hittills den här säsongen, konstatera­r Peter Jonasson.

Jonasson och hans trupp får ladda om till nästa match, då man tar emot nämnda toppkonkur­renten IFK Tidaholm hemma på Rådavallen.

 ?? Bild: ULF THURESSON ?? MISSNÖJD. Peter Jonasson och hans manskap stod för vad man får förmoda var en av säsongens sämsta insatser, då man föll mot Gerdsken med 0-6.
Bild: ULF THURESSON MISSNÖJD. Peter Jonasson och hans manskap stod för vad man får förmoda var en av säsongens sämsta insatser, då man föll mot Gerdsken med 0-6.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden