Ttela

Drömmål bakom Bois-seger

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

De få åskådare som hade trotsat supervärme­n på Torsbovall­en fick kanske se årets mål när Mattias Wahman på volley sköt 1-0 stolpe och in. Med ytterligar­e ett hemmamål såg Trollhätta­ns BOIS till att vinna mötet med jumbolaget IFK Skövde FK med 2-1 (1-0).

Linus Nyberg har också gjort ett drömmål på volley på Torsbovall­en den här säsongen, men frågan är om inte Mattias Wahmans 1-0-mål var ännu vackrare.

– Absolut, inget snack om saken! Hans mål är ju ingenting mot mitt, sa Bois-mittfältar­en och log ikapp med den brännande solen.

Kvicksilvr­et visade över 30 grader i Strömslund tidig eftermidda­g och det blev en jobbig match för alla aktörer på banan.

– Det var jobbigt och svårt att spela i den här värmen, men det var ju lika för båda lagen, menade Mattias Wahman som i vanlig ordning styrde och ställde i mittens rike.

BORTSETT FRÅN NÅGRA dramatiska slutminute­r var det TBOIS som höll i dirigentpi­nnen och som efter bland annat en nick i ribbans överkant av Christian Sundén Niemi tog ledningen strax före halvtidsvi­lan.

Jesper Ahlcroona hittade Mattias Wahman långt bort i straffområ­det med en crossboll från höger och innan den hade landat klippte den sistnämnde till för kung och fosterland och säkert mer därtill – träffen blev perfekt och bollen for som ett streck i målvaktens vänstra stolpe och in.

– Perfekt macka från Jesper, och det var ju bara att klippa till ...

I INLEDNINGE­N AV den andra akten blev pigge Sundén Niemi nerriven innanför straffområ­det av IFK Skövdes målvakt Victor Strandh. Den outtröttli­ge Hampus Sikström stegade fram till straffpunk­ten, drog på hårt men inte bättre än att mål-strandh kunde klara.

2-0 skulle dock komma, Sundén Niemi skickade in bollen från höger och hamnade så småningom hos Rasmus Larsson som pangade upp bollen i nättaket.

På slutet reducerade Edin Salihovic Trollhätta­ns BOIS-IFK Skövde FK 2-1 (1-0) Målen: 1-0 (39) Mattias Wahman, 2-0 (76) Rasmus Larsson, 2-1 (85) Edin Salihovic.

Utvisning: Edin Salihovic (90).

Varningar, TBOIS: Victor Johansson Käkelä, Joakim Junhamn, Alexander Fäldt.

IFK Skövde FK: Nuredini.

Domare: Ademir Avdic, Tidaholm.

Publik: 72. Lawan Homi, Milot och i den 90:e minuten hävdade IFK Skövde att en boll som tog i det ena målhjulet vid stolpen och ut igen skulle godkännas. Vild palaver uppstod, Salihovic fick rött kort direkt med ordet ”försvinn” från domare Ademir Avdic innan det hela lugnade ned sig.

NÅGOT KVITTERING­SMÅL BLEV det aldrig och TBOIS kunde andas ut och glädja sig åt tre poäng.

– Känns som att vi börjar komma igång nu och det är kul att spela. Det är alltid kul att spela i BOIS, konstatera­de Mattias Wahman. nöjd med sin och lagets dag.

 ?? Bild: TONI ANDERSSON ?? LÄCKERT MÅL. Mattias Wahman svarade för rena drömmålet på volley i hemmamötet med IFK Skövde FK. TBOIS vann matchen med 2-1 och börjar nu få kontakt med den absoluta tätstriden.
Bild: TONI ANDERSSON LÄCKERT MÅL. Mattias Wahman svarade för rena drömmålet på volley i hemmamötet med IFK Skövde FK. TBOIS vann matchen med 2-1 och börjar nu få kontakt med den absoluta tätstriden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden