Ttela

Isabellah: ”Det var inte min dag i dag”

- HASSE SJÖGREN

Det blev ett Sm-brons i maraton för Isabellah Andersson från Tollhättan. Men hon fick en tuff dag på jobbet. – Det var inte min dag i dag, sa Isabellah som är klar för EM i Berlin på just maraton.

Det var 40-årsfest när Stockholm Marathon avgjordes under lördagen i en somrig huvudstad med kvicksilvr­et ända uppe på 28 grader.

Ändå var det inte mer än drygt tusen löpare som valde att stiga av under den drygt 42 kilometer långa resan, som i år hade fått en ny bansträckn­ing genom staden för de 15 755 startande.

För Trollhätte­boende Isabellah Andersson, tävlande för arrangörsk­lubben Hässelby SK, blev det en jobbig dag på huvudstade­ns gator. Och det på den nya bansträckn­ingen som hade utlovat en snabbare bana, något som inte alls Isabellah höll med om.

– Jag måste säga att jag är lite besviken på banan, man har pratat om att det skulle vara en snabb bana, men så var det inte alls, sa Isabellah, som slutade trea i Sm-klassen och fyra totalt bland de kvinnliga löparna.

– Men det var inte min dag i dag. Jag vet inte, men jag var bara trött i dag ...

VANN SM-GULDET GJORDE Spårvägens Mikaela Larsson, som under andra delen av loppet lämnade klungan med bland annat Isabellah Andersson. Guldtiden blev 2.40,28 medan tiden för Isabellah var 2.44,59.

För Olle Mellbourn, Trollhätta­ns IF, blev tiden 3.24,25.

– Jag hade hoppats att landa på 3.05, men det gick inte i dag. Det var väldigt varmt och jag fick problem. Så det var bara att ändra målsättnin­gen och ta sig i mål. Men jag får vara nöjd med mitt lopp ändå, sa Olle som nu siktar in sig på att springa Vasastafet­ten med TIF.

EN SOM VAR väldigt nöjd, med all rätt, var förre TIF/TV 88-löparen Patrik Nyström. Hans uppgift var att agera farthållar­e för löpare som siktade in sig på att göra under tre timmar.

– Vi klarade det, jublade Patrik som med en marginal på 15 sekunder tog både sig själv och den grupp löpare som han hade med sig på rätt sida tretimmars­vallen.

Och då ska man veta att Patrik sprang med en stång på ryggen, så att alla medtävland­e kunde se att det var tretimmars fart.

Sm-gulden på maran gick till Mustafa Mohamed från Hälle IF och Mikaela Larsson från Spårvägen. Den senare vann också damklassen, medan det var kenyanen Lawi Kiptui som tog hem segern bland herrarna.

 ?? Bild: THOMAS WINDESTAM DECA TEXT&BILD ?? TUFFT VÄRRE. Segeraspir­anten Isabellah Andersson, Trollhätta­n och Hässelby SK, sprang in på fjärde plats i damklassen i Stockholm Marathon. I SM blev det en bronspeng. ”Det var inte min dag i dag. Jag vet inte, men jag var bara trött i dag”, sa...
Bild: THOMAS WINDESTAM DECA TEXT&BILD TUFFT VÄRRE. Segeraspir­anten Isabellah Andersson, Trollhätta­n och Hässelby SK, sprang in på fjärde plats i damklassen i Stockholm Marathon. I SM blev det en bronspeng. ”Det var inte min dag i dag. Jag vet inte, men jag var bara trött i dag”, sa...
 ?? Bild: HASSE SJÖGREN/DECA TEXT&BILD ?? GLAD TROTS ALLT. Olle Melbourn, TIF, avverkade de 42 195 meterna på tiden 3.24,25. ”Jag hade hoppats att landa på 3.05, men det gick inte i dag”, sa Olle.
Bild: HASSE SJÖGREN/DECA TEXT&BILD GLAD TROTS ALLT. Olle Melbourn, TIF, avverkade de 42 195 meterna på tiden 3.24,25. ”Jag hade hoppats att landa på 3.05, men det gick inte i dag”, sa Olle.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden