Ttela

Lemarc i Karlssons källare

MUSIK: FYRA NYA SÅNGER SLÄPPS PÅ NATIONALDA­GEN

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Han ger inga konserter, inga intervjuer och kommer inte att göra fler album efter ”Den tunna tråden”, som släpptes hösten 2016. Sedan dess har han legat lågt på många sätt, men det senaste året har han dykt upp allt oftare i sociala medier. Det var också via dem han för ett tag sedan berättade att det var nya sånger på gång. Först att han hade skrivit dem, senare att de skulle spelas in och slutligen att de skulle släppas.

– Även om jag inte turnerar eller gör album, kommer jag nog alltid att skriva sånger. För att ge vardagarna en mening, för att jag har något jag vill säga. När jag nu hade några låtar, ringde jag Peter Karlsson och frågade om vi kunde spela in i hans källare. Han har bättre mikrofoner än jag och ett bra inspelning­sprogram, förklarar Lemarc i det pressmedde­lande som skickats ut inför att låtarna släpps den 6 juni.

– Vi lekte, tramsade, men spelade in väldigt fort. Karlsson spelar även gitarr och bas på inspelning­arna. Detta är verkligen ett riktigt do-ityourself-projekt. Inga skivbolag är inblandade. Peter Karlsson fotade med sin iphone och jag gjorde omslaget, fortsätter han.

DE FYRA NYA låtarna heter ”Alla jävlars dag”, ”Två veckor i en annan stad”, ”Du finns alltid kvar” och ”Någonting mer”. De två första har Lemarc skrivit själv, på de två sista har han stått för texterna medan hans gode vän Peter Karlsson har skrivit musiken.

Tillsamman­s bildar de fyra akustiska låtarna en ep som har fått titeln ”I Karlssons källare” och som släpps digitalt på alla streamingt­jänster den 6 juni. De finns även en fysisk cd i en mycket begränsad upplaga som beställs via Lemarcs Facebooksi­da.

Han kallar sig pensionera­d popstjärna och har inga planer på comeback, men på onsdag släpps fyra nya Lemarc-låtar. – Även om jag inte turnerar eller gör album, kommer jag nog alltid att skriva sånger, förklarar Trollhätte­sonen i ett pressmedde­lande.

TROLLHÄTTA­NS STORE POPSON och en av landets främsta artister ger som sagt inte längre några intervjuer, men han vill gärna skicka en hälsning via TTELA till alla sina vänner och fans i födelsesta­den.

– Jag önskar alla Trollhätte­bor en härlig sommar och vill passa på att hälsa till mina kusiner i Trollhätta­n med omnejd. De enda släktingar som jag har kvar i livet, skriver han i ett mail.

 ??  ?? POPPENSION­ÄR. Peter Lemarc har, efter en lång och framgångsr­ik karriär, dragit sig tillbaka från den offentliga musikscene­n, men släpper nu fyra nya sånger på ep:n ”I Karlssons källare”. Det har gått några år sedan Trollhätte­sonen 1987 fick sitt stora...
POPPENSION­ÄR. Peter Lemarc har, efter en lång och framgångsr­ik karriär, dragit sig tillbaka från den offentliga musikscene­n, men släpper nu fyra nya sånger på ep:n ”I Karlssons källare”. Det har gått några år sedan Trollhätte­sonen 1987 fick sitt stora...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden