Ttela

Mazolaqi hoppar av

Fram till 4-0 var allt frid och fröjd för Skoftebyns IF. Sedan gjorde Vänersborg­s FK två snabba mål och fick blodad tand. – Vi gav dem en match, sa Vfktränare­n Mikael Prodér, nöjd trots att hans lag blev utslaget ur DM.

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

SPORT: Två tränare har blivit en även i Skoftebyns damlag, detta sedan Kajsa Mazolaqi valt att hoppa av sitt uppdrag. – Arbetssitu­ationen i föreningen känns inte okej, förklarar hon.

Åttondelsf­inal i dam-dm stod på programmet när VFK och Skoftebyn drabbade samman på Vänersvall­en Syd på nationalda­gskvällen.

Skoftebyn klar favorit på förhand i kraft av sin division 1-status, VFK en ganska farlig utmanare som skulle kunna ställa till det.

Efter knappa fem minuter ledde SIF med 1-0. Efter tolv med 2-0. – När vi gick för fullt, så var vi klart bättre. Men i dag räckte det att gå på 75 procent för att vinna matchen, kommentera­de Skoftebyns tränare Patrik Thulin.

Jessica Backman öppnade målskyttet, Jennifer Jansson fyllde på och 2-0 stod sig fram till halvtidsvi­lan.

20 minuter in på den andra akten gjorde Jessica Backman sitt andra och lagets tredje mål för kvällen och bara ett par minuter därefter skruvade Sofia Liljekvist in en hörna direkt i mål till 0-4. Ridå ner för VFK – trodde alla. Utom spelarna själva. En kombinatio­n av egen kapacitet och Sif-slarv bäddade för två sena reducering­smål.

Först hittade lagets bästa spelare Wilma Karlsson målet med ett långskott i vänstra krysset, sedan kom Isa Thor Ström fri och satte tvåan. Skoftebyn var därmed lite skakat.

– Vi fick blodad tand och gav dem en match. Jag är jättenöjd med tjejerna i dag, de krigade verkligen bra och rullade boll, menade Vfktränare­n Mikael Prodér.

Men i jakten på ytterligar­e reducering­smål tappade VFK markeringe­n på Anna Larsson som frispelade­s i mitten av Irma Leijon och sedan rullade in 2-5 mellan benen på hemmakeepe­rn Alva Stake.

Sju mål i en stundtals ganska underhålla­nde match där Skoftebyn var det bättre laget totalt sett och till slut vann med ganska klara siffror. Anna Larsson och Anna Johansson var tillsamman­s med Victoria Hummerhiel­m de främsta korten i vinnarlage­t medan Wilma Karlsson tog priset som matchens lirare i VFK.

I Dm-kvartsfina­l får Skoftebyn möta IFK Örby hemma på Nysätra IP.

?? Bild: TONI ANDERSSON ?? MÅL FÖR SKOFTEBYN. Jennifer Janssson (nr 7) klappas om Mirjam Bader efter sitt 2-0-mål i Dm-mötet mot Vänersborg­s FK. Favoriten Skoftebyn vann till slut med 5-2 och möter IFK Örby i kvartsfina­l.
Bild: TONI ANDERSSON MÅL FÖR SKOFTEBYN. Jennifer Janssson (nr 7) klappas om Mirjam Bader efter sitt 2-0-mål i Dm-mötet mot Vänersborg­s FK. Favoriten Skoftebyn vann till slut med 5-2 och möter IFK Örby i kvartsfina­l.